Enten du lager din egen juice av den, gjør den til grøt, bruker den i en smoothie, til frokost eller noe helt annet, er rabarbra en søt godbit som mange nordmenn elsker å sette tennene i.
Men vi bør være forsiktige med hvilken del av grønnsaken vi faktisk spiser.
Fordi det kan godt være at stammen selv er velsmakende og fin å konsumere, men bladene er giftige - veldig giftige selv.
Det skriver Fødevarestyrelsen.
Gjelder både rå og kokt
Hvert år ses alvorlige forgiftninger hos personer som har spist rabarbrablader, enten de er rå eller kokte.
Symptomer inkluderer oppkast, diaré og forstyrret nyrefunksjon, samt i alvorlige tilfeller bevisstløshet, kramper og død.
Årsaken er at rabarbraplater inneholder store mengder av stoffene oksalsyre og anthrkinoner.
Forskere fra National Food Institute har gjennomgått den vitenskapelige litteraturen på feltet, og de har kommet til at å spise så lite som 10-20 gram friske blader kan utløse oppkast.
Husdyr og rabarberblade
Vanligvis har husdyr ikke tilgang til rabarbra.
Imidlertid har forgiftninger, noen med dødelig utfall, blitt beskrevet hos en geit, en ku, en katt, en kanin, flere griser og kyllinger som har blitt fôret med bladene eller på annen måte hatt tilgang til å spise planten.
Ta derfor godt vare på dyrene hjemme hvis du er ute og lufter dem eller hvis rabarbra dyrkes i umiddelbar nærhet.