Airfryeren har blitt en fast del av kjøkken i hele landet. Kjøkkenapparatet sto øverst på utallige nordmenns ønskelister til jul, og i dag vil sikkert mange betegne det som uunnværlig.
Og skulle du være blant dem som eier en airfryer, er det god grunn til å spisse ørene.
En ny og økonomisk oppskrift på airfryeren har fått gjennomslag blant kokkeentusiaster som vil ha sprø poteter uten bryet med å skrelle og tilberede ferskpoteter.
Express.co.uk deler det gjennom matekspert Katy Kicker.
Ifølge mateksperten kan du oppnå perfekte resultater med hermetiske poteter, som er både raske og enkle å tilberede:
"Det er ideelt hvis du ikke har lyst til å skrelle ferske poteter og tilberede dem selv eller bare vil ha en superrask siderett som kan tilberedes på sekunder," sier hun og legger til:
"Denne oppskriften tar bare sekunder å tilberede, og du vil bli overrasket over resultatene du kan oppnå".
Dette trenger du
En boks hermetiske poteter eller glasspoteter (ca. 570 g, 350 g etter avtømming)
Salt og pepper
Tørket persille
Spray med vegetabilsk olje
Hvitløkspulver
Paprika og rosmarin (valgfritt)
Slik gjør du det
Før du skal steke potetene, må de tømmes fra boksen og skylles flere ganger for å fjerne eventuelle rester. Skjær større poteter i to eller tredjedeler for å sikre at alle har samme størrelse. Etter at potetene er kuttet, tørk dem med et rent håndkle.
Drypp dem med vegetabilsk olje for å belegge huden og krydre rikelig med salt og pepper etter smak. Det er viktig å ikke tilsette de andre krydderne på dette tidspunktet.
Ha de saltede potetene over i en ren airfryer-kurv og stek i 12 minutter ved 180°C.
Dryss deretter over en kvart teskje tørket persille, hvitløkspulver og valgfri paprika eller rosmarin.
Ringle over litt mer matolje og rist airfryer-kurven for å dekke potetene med krydder.
Sett deretter kurven tilbake i airfryeren og stek i ytterligere 10 minutter ved en høyere temperatur på 200 °C.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!