Elsker du også IKEA? Nå har de avslørt oppskriften på kjøttbollene

06/01/2025 12:00

Emma

MAT
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ja, de har faktisk selv delt oppskriften!

IKEA har selv delt oppskriften!

Den svenske møbelgigant IKEA har i dag sju varehuse i Norge.

Det betyr at det er mange nordmenn som ikke bare kan stikke innom IKEA for å finne det de trenger hjemme, eller besøke restauranten og spise de legendariske kjøttbollene.

Og la oss være ærlige: For mange av oss er sistnevnte god grunn til å stikke innom.

Men hvis du bor langt fra et IKEA og ikke vil gjøre jakten på middag til en helaftens jobb, er det gode nyheter.

IKEA har avslørt den nesten mytiske oppskriften på de kjente kjøttbollene!

Det er IKEA i Storbritannia som har delt oppskriften på det mange vil kalle den svenske nasjonalretten. I beste IKEA-stil er den til og med laget som de kjente håndbøkene, men hvis du ikke føler at du monterer et møbel når du lager middag, her er oppskriften!

Dette trenger du
Kjøttboller
  • 500 gram storfekjøtt

  • 250 gram svinekjøtt

  • 1 løk (finhakket)

  • 1 fedd hvitløk

  • 100 grams rasp

  • 1 egg

  • 5 ss helmelk

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

Fløtesausen
  • 1 dl olje

  • 40 gram smør

  • 40 gram hvetemel

  • 150 ml grønnsaksbouillon

  • 150 ml oksebouillon

  • 150 ml fløte

  • 2 ss soyasaus

  • 1 spsk dijonsennep

Slik gjør du det
Kjøttboller
  1. Du må begynne med å blande kjøttet godt sammen. Deretter finhakk løk og bland den med kjøtt, hvitløk, brødsmuler, egg og tilsett melk, salt og pepper.

  2. Nå må du lage små runde boller fra hakk, og legg dem på en tallerken i kjøleskapet, hvor de skal stå i to timer, eller mister de formen.

  3. Legg olje på en skillet og varm den til middels varme. Du må være forsiktig når du legger bollene på pannen.

  4. Deretter steker du dem til de er gyldne.

  5. Put dem i ovnen i 30 minutter

Saus
  1. I mellomtiden kan du lage sausen. Du starter med å smelte smøret. Tilsett deretter mel og rør med deg, varm opp, rør i to minutter.

  2. Nå må du legge til buljongen og fortsette å røre.

  3. Tilsett til slutt fløte, soyasaus og sennep, og la sausen koke til den tykner. Når den har riktig konsistens, er den klar.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!