IKEA har selv delt oppskriften!
Den svenske møbelgigant IKEA har i dag sju varehuse i Norge.
Det betyr at det er mange nordmenn som ikke bare kan stikke innom IKEA for å finne det de trenger hjemme, eller besøke restauranten og spise de legendariske kjøttbollene.
Og la oss være ærlige: For mange av oss er sistnevnte god grunn til å stikke innom.
Men hvis du bor langt fra et IKEA og ikke vil gjøre jakten på middag til en helaftens jobb, er det gode nyheter.
IKEA har avslørt den nesten mytiske oppskriften på de kjente kjøttbollene!
Det er IKEA i Storbritannia som har delt oppskriften på det mange vil kalle den svenske nasjonalretten. I beste IKEA-stil er den til og med laget som de kjente håndbøkene, men hvis du ikke føler at du monterer et møbel når du lager middag, her er oppskriften!
Dette trenger du
Kjøttboller
500 gram storfekjøtt
250 gram svinekjøtt
1 løk (finhakket)
1 fedd hvitløk
100 grams rasp
1 egg
5 ss helmelk
Salt og pepper
Olje til steking
Fløtesausen
1 dl olje
40 gram smør
40 gram hvetemel
150 ml grønnsaksbouillon
150 ml oksebouillon
150 ml fløte
2 ss soyasaus
1 spsk dijonsennep
Slik gjør du det
Kjøttboller
Du må begynne med å blande kjøttet godt sammen. Deretter finhakk løk og bland den med kjøtt, hvitløk, brødsmuler, egg og tilsett melk, salt og pepper.
Nå må du lage små runde boller fra hakk, og legg dem på en tallerken i kjøleskapet, hvor de skal stå i to timer, eller mister de formen.
Legg olje på en skillet og varm den til middels varme. Du må være forsiktig når du legger bollene på pannen.
Deretter steker du dem til de er gyldne.
Put dem i ovnen i 30 minutter
Saus
I mellomtiden kan du lage sausen. Du starter med å smelte smøret. Tilsett deretter mel og rør med deg, varm opp, rør i to minutter.
Nå må du legge til buljongen og fortsette å røre.
Tilsett til slutt fløte, soyasaus og sennep, og la sausen koke til den tykner. Når den har riktig konsistens, er den klar.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!