Du tilbereder kyllingfileter feil – bruk en enkel metode for saftig kjøtt.

15/11/2024 12:01

Hanne

MAT
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
Mange elsker kylling, men den kan noen ganger bli litt tørr. Heldigvis finnes det et enkelt triks som vil sørge for at du aldri har dette problemet igjen.

Mange elsker kylling fordi det er smakfullt, sunt og kan fylles med smak. Men når det gjelder tilberedning av kyllingfileter, kan de noen ganger bli litt tørre. Nå trenger du ikke å bekymre deg for dette lenger.

Dette er fordi en viral kokk, kjent som @ketorecipes på TikTok, har delt hvordan du kan lage de "saftigste kyllingfiletene noensinne". Han sier at de er så enkle å lage og praktisk talt "drypper saftighet".

Basert på videoen han delte, kan man trygt si at de ser ganske fristende ut, og stegene til suksess er ganske enkle. For å begynne, krydre og mariner kyllingfiletene dine.

Presentøren bruker noen krydder, yoghurt og sitronsaft, men "hemmeligheten" er å tilsette en liten mengde natron. Han sier at dette vil "mykne opp" fibrene i kjøttet.

Deretter lar du kjøttet komme til romtemperatur og steker det på middels varme med lokk i tre og et halvt minutt. Vend deretter kyllingen i pannen, og stek i ytterligere syv minutter.

Når det er ferdig, la det hvile i fem minutter før servering. Han sier dette vil gi deg "perfekt" kylling hver gang.

Hvis du vil prøve oppskriften hans, brukte han følgende ingredienser:

Tre kyllingfileter

En halv teskje natron

En teskje oregano

En teskje hvitløkspulver

En teskje røkt paprika

To spiseskjeer naturell yoghurt

Saften av en halv sitron

Salt og pepper til smaksetting

Læs også:

Fem mobiltelefoner som er verdt en formue Har du fortsatt gamle mobiltelefoner liggende hjemme? Blant dem kan det være et ekte samleobjekt, som er verdt mye penger.