Når det kommer til matlaging er det ofte sterke meninger – enten det handler om teknikk eller mattrygghet.
Mange av oss har vår egen tro på hva som fungerer best på kjøkkenet, men noen ganger kan det være lurt å vurdere andre løsninger. Det skriver Newsner.
Et tema som nylig har skapt debatt er om du bør skylle kjøttdeig før du tilbereder den.
Noen mener at skylling av kjøttdeig før matlaging bidrar til å redusere fettinnholdet, noe som gjør det populært blant de som ønsker å holde kaloriinntaket nede.
Andre er uenige, og hevder at skylling av kjøttdeig kan redusere smak og saftighet, noe som resulterer i en tørrere og mer smakløs rett.
Ifølge eksperter er det ikke nødvendig å skylle.
Tilberedning av kjøttdeig til anbefalt temperatur vil drepe skadelige bakterier. Skylling av rått kjøtt kan faktisk spre bakterier rundt på kjøkkenet hvis overflatene ikke blir grundig desinfisert.
Praktiske hensyn spiller også inn.
Skylling av kjøttdeig kan føre til rot på grunn av vannsprut og potensielle rørleggerproblemer. Å helle fett i avløpet kan tette rørene over tid, noe som kan føre til dyre reparasjoner.
Hvis du fortsatt foretrekker å skylle kjøttet, la fettet stivne først, og skrap det deretter i søpla.
Til syvende og sist er valget om å skylle kjøttet eller ikke ditt, men det er ingen helserisiko å ikke gjøre det.