Ostekake er en ekte klassiker, og den kommer i et utall deilige varianter. Denne oppskriften vil garantert gå bra med alle som liker ostekake - og den er også ekstremt enkel å lage.
Bunnen er laget av digestive kjeks, hvor det er en deilig frisk krem og til slutt et bær eller annen frukt på toppen. For å gi det en liten vri, er denne oppskriften laget slik at du får 12 mini cheesecakes, i stedet for en stor.
Perfekt for gjester eller bare når søtsuget kommer.
For å lage 12 stykker trenger du følgende:
Til bunnen:
150g Digestive kjeks
60g smeltet smør
For fyllingen:
300g naturlig kremost - muligens Buko eller Philadelphia
1 dl sukker
2 egg
1 ts vaniljepulver eller vanilje fra en fersk vaniljestang
1 ss limesaft
1 1/2 ss hvetemel
2 dl rømme
Som dekorasjon:
Friske bær eller frukt
Tips:
Du kan også toppe ostekakene dine med ripsgelé.
Varm et glass ripsgelé over svak varme til den er helt flytende - uten å være for varm. Hell den deretter over ostekakene og pynt umiddelbart med bær eller frukt, da ripsgeléen raskt stivner. Dermed får du en fin dekorativ topp og et friskt spark i ostekakene dine.
Slik gjør du:
1. Gi kjeksene en tur med stavmikseren - eller knus dem grundig med en kjevle. Hell deretter de knuste kjeksene i en bolle og bland dem grundig med smeltet smør.
2. Ta ut en muffinsform og legg i muffinsformes papir slik at du enkelt kan få de ferdige ostekakene opp igjen. Fordel kjeksblandingen i de 12 formene og press den godt inn i bunnen av formen.
3. Ta nå i en ny bolle, hell i kremosten, som du visper til en kremet konsitens. Hell samtidig litt sukkeret i om gangen.
4. Bland deretter inn egg og visp dem til en glatt "deig". Tilsett vanilje, limesaft og mel og slå deretter blandingen igjen. Til slutt, tilsett rømme og visp en siste gang - det er viktig at blandingen ikke piskes "hardt".
5. Fordel kremen i de 12 muffinsformene.
6. Stek kakene i ovnen på 160 grader i 15 minutter.
7. La kakene avkjøles helt i kjøleskapet før du pynter dem med ripsgelé, bær, frukt eller noe annet.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!