Hemmelig ingrediens: Tilsett dette for å få eggerøren ekstra luftig

11/08/2024 22:00

Christina Amundsen

Mat
Foto: Shutterstock
Overstekt eggerøre kan unngås ved å bytte ut melk og fløte med en vanlig ingrediens fra du sikkert har i kjøkkenskapet fra før av.

Egg er en svært allsidig ingrediens og en "must-have" i kjøleskapet i de fleste norske husholdninger. Noen eggeretter er imidlertid lettere å mestre enn andre.

Eggerøre er en type som krever riktig oppskrift og fremgangsmåte hvis de skal bli perfekte. Mens noen bruker melk, smør eller fløte for å øke fyllet, har kokken Gabriela delt et bedre alternativ.

Hun hevder at det er en hemmelig ingrediens i kjøleskapet eller kjøkkenskapet ditt som vil forvandle retten til det bedre. Det skriver Express.

Bedre kjent som @‌gourmetgab på TikTok, hvor hun har over 47 000 følgere, delte Gabriela sin innovative teknikk som en del av hennes populære '12 Days of Eggs'-serie.

Husk disse ingrediensene
"Denne ekstra kremete eggerøren har en ingrediens du kanskje ikke hadde forventet deg. Maisstivelse," sier hun i videoen, som har blitt ekstremt populær på sosiale medier.

Bedre kjent som maismel for noen, fungerer denne ingrediensen som et sterkt fortykningsmiddel som vanligvis brukes i sauser for å forbedre konsistensen.

I videoen sin deler kokken også flere enkle kulinariske triks med denne unike ingrediensen. Derfor er det en ideell video for deg som vil lære å lage bedre eggerøre.

Gabriela anbefaler å kutte en liten klump kaldt smør i terninger. Så øser hun to jevne teskjeer maisstivelse i en liten bolle – hun nevner at potet- eller tapiokastivelse kan være mulige alternativer, men maisstivelse er best.

En liten mengde vann piskes deretter inn med stivelsen for å utvikle en tynn pasta. TikTok-guruen blander deretter smørterningene inn i blandingen.

Deretter knekker hun fire egg i en bolle med de andre ingrediensene, krydret med salt og pepper, før hun visper det hele sammen.

Dette er fremgangsmåten
Hun varmer deretter en stekepanne over middels varme, tilsetter en spiseskje kaldt vann og koker den deilige og luftige eggerøren.

"Når vannet nesten har fordampet, vet du at pannen har riktig temperatur for steking," sier hun i videoen sin.

For å steke eggene, heller TikTok-stjernen blandingen i pannen og bretter den forsiktig med en slikkepott for å lage "fluffy" eggerøre ved å røre sjeldnet og med store bevegelser.

Etter hvert som eggene begynner å heve i pannen og bli pent gylne, fjerner kokken dem raskt fra varmen for å unngå oversteking. Etter servering krydrer Gabriela eggene med salt og pepper.

"Wow! Først av alt, tror jeg grunnen til at disse eggene er så kremete er på grunn av alt smøret," sier hun.

"Foruten den rike smørkonsistensen, er disse eggene også veldig luftige i munnen. Det er som små spretne skyer.