Hvis du liker enkle og gode kaker, så er denne oppskriften for deg. Yoghurt og sjokoladekake er en tradisjonell og smakfull oppskrift som hele familien vil elske. Derfor kan du også være helt sikker på at det blir en kake som blir en hit i familien din.
Denne kaken er så enkel at barna kan være med å lage den, og skaper en morsom og lærerik aktivitet for hele familien. De vil elske å delta i tilberedningen, måle ingrediensene, blande deigen og dekorere kaken med melis eller sjokoladesaus. Det skrive Detsøteliv.
Ingredienser:
2 egg
2 dl naturell yoghurt
2,5 dl sukker
3,5 dl hvetemel
1 dl kakaopulver
2 ts bakepulver
200 g smør
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 180 grader
Smelt smøret og la det kjøle seg ned.
I en egen bolle, visp lett sammen egg og yoghurt med en gaffel.
I en større bakebolle, kombiner de tørre ingrediensene. Deretter tilsettes egg- og yoghurtblandingen samt det avkjølte smøret, og deigen røres raskt sammen til en jevn konsistens.
Kle bunnen av en rund kakeform (22-24 cm i diameter) med bakepapir, og hell deigen over i formen.
Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 180°C i cirka 50 minutter, eller til en kakenål kommer ut ren.
La kaken avkjøles i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret. Plasser deretter kaken på et passende serveringsfat.
Du kan eventuelt også lage en glasur til å ha på toppen.
Som du kan se ovenfor er det enkelt å lage denne kaken. Hvis du ikke er et geni på å bake, vil dette derfor være en kake du lett vil kunne finne ut av å lage.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!