NB! I morgen får du oppskriften på hjemmelaget youghurt!
Denne enkle oppskriften gir deg en sunn og smakfull start på dagen. Den er rik på fiber og har en deilig hint av honning. Perfekt som topping på yoghurt, som en lett dessert eller en smakfull snack!
Husk å velge norsk honning til denne granolaen - støtt norsk landbruk!
Denne oppskriften kan varieres - se alternativer under oppskriften nederst på siden.
Ingredienser:
250 g lettkokte havregryn , evt. store havregryn
50 g solsikkekjerner
50 g gresskarkjerner
50 g sesamfrø
50 g linfrø
1 ts salt
2 ss brunt sukker
150 g grovhakkede mandler eller nøtter
1 dl eplejuice eller annen fruktjuice
2 ss nøytral nøytral olje
100 g honning
Fremgangsmåte:
1. Bland alt det tørre i en romslig bolle.
2. Bland juice, olje og honning i en liten kjele og varm forsiktig opp til honningen smelter.
3. Hell blandingen over i bollen og bland godt til alt er fuktet godt. Om du bruker store havregryn kan det være at du må la det stå en stund for å trekke til seg all væsken.
4. Hell alt ut på et stekebrett og fordel det ut i et jevnt lag.
5. Stek midt i ovnen på 140 °C i ca. 1 time. Snu på blandingen hvert 15. minutt, slik at den blir jevnt stekt. Avkjøl.
Oppbevar granolaen i tette glass. Holdbar i minst 1 måned i romtemperatur.
Lager du mer enn én porsjon kan det være lurt å tørke med varmluft og fordele blandingen på flere brett.
Her er noen variasjons-tips:
Rugflak
Bokhvete
Krydder (malt kanel, kardemomme, muskat, nellik, vaniljesukker)
Kokosflak, kokosmasse
Peanøttsmør
Syltet ingefær (finhakket)
Kakaonibs
Rosiner
Mørk sjokolade (chocolate chips)
Tørket frukt og bær (f.eks: blåbær, bringebær, eple, mango, aprikos, tranebær)
Revet appelsinskall
NB! Sjokolade, tørket frukt eller bær o.l bør tilsettes etter steking.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!