Fra nå av kan du velge gulrøtter fremfor bacon. Det er godt mulig at dette blir tilfellet når du oppdager de kulinariske mulighetene som gulrøtter gir.
Gulroten er en utrolig allsidig grønnsak, perfekt til nesten enhver rett. Det er også et av de beste alternativene når du vil prøve noe helt nytt, siden den knasende teksturen er godt bevart og smaken forblir intakt.
I dette tilfellet forvandles gulroten til en supersmakfull og morsom erstatning for bacon. Vi vet hva du tenker, men hvorfor ikke prøve denne oppskriften? Mange har allerede forelsket seg i «gulrotbacon» og deler appetittvekkende bilder på Instagram.
I tillegg til å tilby variasjon, gir du også kroppen en rik mengde antioksidanter og vitaminer fra gulrøttene. Derfor er det selvsagt flere fordeler med å lage «bacon» på denne måten. Det er nettopp derfor det absolutt er verdt et forsøk.
Følg disse enkle instruksjonene for å lage smaksrikt "gulrotbacon" som du kan bruke som tilbehør eller bare som snacks.
Hva trenger du:
3 store gulrøtter
2 ss rapsolje
1 ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver (røkt smak)
1 ts salt
Slik gjør du det:
Slå på ovnen på 160 grader og dekk et brett med bakepapir.
Gulrøttene trenger ikke skrelles, men vask dem godt. Skjær gulrøttene på langs i tynne strimler med en mandolin eller potetskreller. Legg skivene på den tilberedte bakeplaten.
Bland olje og krydder. Pensle blandingen på begge sider av gulrotskivene.
Stek i ovnen i ca. 15 minutter, eller til skivene er bølgete og lett brune.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!