Hvordan modne en grønn avokado på rekordtid uten å skade den

23/05/2024 16:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Å modne en grønn avokado trenger ikke å være vanskelig. Hvis du vil lære hvordan du gjør det, les denne artikkelen.

Avokado er en favoritt blant mange, men det er også en av de vanskeligste fruktene å håndtere, spesielt når de ikke modnes raskt.

Det er imidlertid noen triks for å modne en avokado på rekordtid uten å skade den. Hvis du har et ønske om å høre mer om hvordan du gjør dette, les videre nedenfor.

Hvordan modne en avokado på rekordtid

Du kan enkelt modne grønne avokadoer uten at de mister kvaliteten og derfor fortsatt smaker godt. Å bruke etylen er et nyttig triks for å fremskynde avokadomodningen, men det er viktig å overvåke prosessen for å unngå uønskede resultater.

Du må gjøre det på følgende måte i henhold til Enséñame de Ciencia:

  1. Pakk avokadoen helt inn i papirhåndkle eller avispapir. Dette vil bidra til å fange etylenet som frukten produserer naturlig og som hjelper til i modningsprosessen

  2. Legg den innpakkede avokadoen med et modent eple eller banan i en stor papirpose. Epler og bananer avgir etylen, som kan fremskynde modningsprosessen til avokadoen

  3. Forsegl posen og plasser den på et varmt og litt mørkt sted i omtrent en til to timer. Sjekk så avokadoen for å se om den har nådd ønsket modningsgrad. Hvis den fortsatt ikke har det, så kan du gjenta prosedyren ved å la den ligge i posen. Sjekk hver time til den når ønsket modenhetsnivå.

Prøv også dette

Ziploc-pose: Legg avokadoen i en pose eller beholder som kan forsegles hermetisk og legg et stykke brød i. Brødet fungerer som en magnet på etylenet som avokadoen naturlig avgir, noe som kan fremskynde modningsprosessen.

Varme: Legg avokadoen i en plastpose og plasser den i nærheten av en indirekte varmekilde, for eksempel på toppen av kjøleskapet eller i nærheten av en lampe. Denne milde varmen kan fremskynde modningsprosessen til avokadoen.

Mikrobølgeovn: Har du det travelt og ønsker å modne avokadoen veldig raskt, kan du bruke mikrobølgeovn. Det er imidlertid viktig å være klar over at denne teknikken kan endre teksturen til avokadoen. For å gjøre dette, varm den opp i korte intervaller på 10 sekunder og kontroller den etter hvert intervall.

Ytterligere anbefaling

Som en ekstra anbefaling, når du velger en moden avokado, vær oppmerksom på tekstur og farge. Den ideelle teksturen er myk uten å være for vannaktig.

Du kan teste dette ved å trykke forsiktig nær toppen eller bunnen av avokadoen. Når det gjelder fargen, varierer den etter variasjon, men generelt har en moden avokado en mørkere farge.