Jamie Oliver avslører en stor hemmelighet: Slik lager han hjemmelaget pasta på bare 15 minutter

28/09/2024 17:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selv uten bruk av avanserte maskiner!

Tenk deg lukten av fersk pasta som kokes på komfyren – og det beste av det hele?

Du kan lage den selv på bare 15 minutter, helt uten bruk av avanserte kjøkkenapparater.

Det høres kanskje ut som en stor oppgave, men med denne oppskriften er det både enkelt og raskt. Enten du vil imponere gjestene dine eller unne deg en deilig, hjemmelaget rett, er dette en Jamie Oliver-oppskrift du ikke vil gå glipp av.

Det skriver The Mirror.

Pasta forbindes ofte med lang koketid og kompliserte prosesser, men Jamie Oliver har en strålende oppskrift som viser at det ikke trenger å være så vanskelig i det hele tatt.

Med kun én hovedingrediens og 15 minutters innsats kan du lage en deilig, fersk pasta fra bunnen av – uten å bruke en pastamaskin.

Det er en enkel og rask oppskrift som vil imponere ved middagsbordet.

Ingrediensene du trenger:

  • To store håndfuller vanlig hvetemel

  • Vann

  • Ekstra mel å strø over deigen

Slik gjør du:

  1. Start med å helle to store håndfuller hvetemel i en bolle. Tilsett gradvis litt vann om gangen mens du rører til du kan samle deigen til en fast ball. Hvis deigen virker for klissete, kan du tilsette litt ekstra mel.

  2. Når deigen er samlet, elt den i noen minutter til den er jevn og smidig. Det tar ikke mye tid, men elting er nøkkelen til å få en deig som er enkel å jobbe med.

  3. Dryss litt mel på en ren overflate og bruk en kjevle til å kjevle ut deigen til den er ca 2 mm tykk. Det kan ta litt tid å rulle den helt ut, men det er en viktig del av prosessen for å sikre at pastaen blir tynn og deilig.

  4. Når deigen er kjevlet ut drysser du rikelig med mel over slik at den ikke henger sammen. Rull deretter deigen løst sammen som en rull, og skjær den i ca ½ cm brede strimler med en skarp kniv. Bruk hendene til å løsne strimlene forsiktig og skille dem.

  5. Kok strimlene med fersk pasta i rikelig med saltet, kokende vann i to minutter. Fersk pasta trenger bare å koke en kort stund, så hold øye med den for å være sikker på at den ikke blir overkokt.

Nå er pastaen klar til servering!

Du kan velge å legge til din favorittsaus, friske urter, olivenolje eller kanskje litt revet parmesanost for å fullføre retten. Det er en rask, enkel og deilig oppskrift som kan tilpasses for enhver smak.

Jamie Oliver kaller denne pastaoppskriften perfekt for nødsituasjoner hvor du raskt vil imponere gjestene dine eller bare vil lage en enkel hverdagsrett. Det krever ingen avanserte verktøy, og resultatet er fersk pasta som smaker som noe fra en italiensk restaurant – men laget hjemme på ditt eget kjøkken.