I en video delt av BBC Food på Instagram, viser Donal fram sin "midtukesvinner" av en middag – perfekt for travle hverdager, spesielt med sultne barn i huset.
"Akkurat nå handler alt om airfryeren for meg. Vi har to små barn hjemme, og jeg må få middag raskt på bordet", sier han.
Hele retten tar kun 30 minutter fra start til servering, og airfryerens lukkede kammer sørger for herlig sprø lakseskinn – uten at fisken tørker ut. Donal forteller også at denne metoden fungerer like godt med hvit fisk – og til og med kylling.
Her er oppskriften på sticky soy-laks med sprøstekt ris og ananassalsa:
Ingredienser:
Til laksen:
4 laksefileter (ca. 600 g), uten skinn, kuttet i biter
1 ss sesamolje + ekstra til steking
1 ss maisenna
2 hvitløksfedd, revet
2 ss lys soyasaus
2 ss østerssaus
1 ss Shaoxing risvin (eller tørr sherry)
1 ts sukker
1 ss ristede sesamfrø
Havsalt og nykvernet pepper
Til sprø ris:
20 g usaltet smør
2 ss sesamolje
2 hvitløksfedd, finhakket
2,5 cm fersk ingefær, skrelt og finhakket
3 vårløk, finsnittet (spar litt til pynt)
450 g ferdigkokt ris (kjøleskapskald)
Til ananassalsa:
150 g fersk ananas, finhakket
1 rødløk, finhakket
1 jalapeño, finhakket
En håndfull korianderblader, hakket
1 lime (saft og skall)
En klype salt
Slik gjør du:
Laksen:
Ha laksebitene i en stor bolle. Krydre med salt og pepper, og vend inn sesamolje og maisenna til bitene er dekket.
Stek i airfryer på 180 °C i ca. 8 minutter til gjennomstekt og lett sprø. I ovn: Stek på 200 °C (180 °C varmluft) i 8–10 minutter på bakepapir.
Sett til side.
Sprø ris:
Smelt smør og sesamolje i en stor stekepanne.
Tilsett hvitløk, ingefær og vårløk og stek i 2–3 minutter.
Ha i risen og rør den godt inn så den dekkes av smør og krydder.
Trykk risen flatt og jevnt utover pannen og stek til undersiden blir gyllen og sprø.
Hvelv risen over på en tallerken og hold den varm.
Ananassalsa:
Bland ananas, rødløk og jalapeño i en bolle.
Tilsett koriander, limejuice og skall, og smak til med salt.
Fullfør laksen:
Varm en skvett sesamolje i en liten panne.
Stek hvitløk i 30 sekunder, tilsett soyasaus, østerssaus, risvin og sukker.
Når sausen er klissete, vend inn laksen og sesamfrø.
Server laksen med sprø ris og frisk ananassalsa, og topp med ekstra vårløk. Nyt en sprø, søt og syrlig smaksbombe!
Oppskriften er hentet fra Express.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!