Lasagneoppskrift har gått viralt: Slik lager du den "enkleste noensinne"

17/11/2024 10:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er enkelt og resultatet av oppskriften sies å være fantastisk.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Lasagne er en klassiker i mange norske husholdninger, og nå har BBC Good Food delt den 'enkleste oppskriften noensinne' som de har fra eksperter. Det skriver The Mirror.

Denne oppskriften gjør det enkelt å lage en autentisk smak uten mye anstrengelse. Hemmeligheten ligger i de ekstra ingrediensene som tilsettes for å gi retten en dypere smak og karakter.

Her er ingrediensene du trenger:

  • 1 spiseskje olivenolje

  • 2 skiver røkt bacon

  • 1 løk, finhakket

  • 1 stilk selleri, finhakket

  • 1 middels gulrot, revet

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 500 g biff

  • 1 ss tomatpuré

  • 2 bokser (hver 400 g) hakkede tomater

  • 1 ss klar honning

  • 500 g ferske lasagneplater

  • 400 ml crème fraîche

  • 125 g grovrevet mozzarella

  • 50 g revet parmesan

  • Friske basilikumblader til pynt

For å tilberede denne deilige retten, varm olje i en panne og tilsett bacon i små biter. Etter noen minutter, tilsett løk, selleri og gulrot og surr i fem minutter til de er møre.

Tilsett så hvitløken og stek i et minutt til. Tilsett så biffen, som må brunes og brytes opp med en tresleiv. La det steke til det er brunet over det hele.

Rør deretter tomatpuréen inn i kjøttet og grønnsakene og stek i et minutt til det er godt blandet. Tilsett de hakkede tomatene, sørg for å skylle boksene med vann for å få ut det siste.

Tilsett honningen og smak til. La sausen småkoke i 20 minutter for å utvikle smaken. Forvarm ovnen til 200°C og begynn å sette sammen lasagnen.

Start med å helle et lag kjøttsaus i bunnen av en ildfast form og legg to lasagneplater over sausen. Gjenta dette til retten er full og avslutt med et lag lasagneplater på toppen.

Bland creme fraiche med 2 ss vann for å gjøre den mer flytende og hell den over lasagnen. Topp med mozzarella og dryss parmesan på toppen.

Stek i ovnen i 25 til 30 minutter, til retten er gyllen og boblende.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Derfor må du aldri drikke vann ombord på et fly Reiseekspert mener at man bør holde seg unna vann på et fly med mindre det er flaskevann.