Meat Loaf lever fremdeles i beste velgående

02/02/2025 12:00

Hanne

MAT
foto: Sara Johannessen
foto: Sara Johannessen
Kjært barn har mange navn.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Det er ikke den amerikanske rockemusikeren vi tenker på.

Meatloaf, kjøttbrød eller forloren hare – denne klassikeren har mange navn og enda flere variasjoner. Vår versjon er laget med en smakfull blanding av svine- og storfekjøttdeig, krydret med fennikel og rosmarin, og deretter pakket inn i sprøtt bacon. Servert med poteter, saus og friske grønnsaker, er dette en skikkelig mettende og koselig middagsrett som garantert vil falle i smak!

Ingredienser (6 porsjoner):

  • 1 stk. løk

  • 3 båter hvitløk

  • 2 ss nøytral olje

  • 400 g kjøttdeig av svin

  • 400 g kjøttdeig

  • 2 ts salt

  • 1 ts kvernet pepper

  • 2,5 dl brødrasp

  • 1 dl melk

  • 1 stk. egg

  • 3 ts knuste fennikelfrø

  • 2 ts tørket rosmarin

  • 1 ss dijonsennep

  • 14 skiver bacon

Erter:

  • 400 g frosne erter

  • 2 stk. vårløk

  • 1 ss smør

  • 2 kvister bladpersille

Fremgangsmåte:

  1. Varm olje i en liten stekepanne, og fres løk og hvitløk til den er blank og myk. Avkjøl helt.

  2. Rør kjøttdeig, svinekjøttdeig, salt og pepper godt sammen i en bolle. Bland inn den stekte løken, brødrasp, melk, egg, fennikelfrø, hakket rosmarin og sennep.

  3. Smør en brødform med litt olje, og kle formen med baconskiver, slik at endene henger utenfor. Fyll kjøttfarsen i formen og jevn ut overflaten. Brett baconet over.

  4. Sett formen midt i ovnen og stek på 180 °C i 40-45 minutter, eller til kjøttpuddingen er gjennomstekt.

  5. Vend kjøttpuddingen ut av formen og stek den videre noen minutter til den har fått fin farge.

  6. Tin erter og kutt vårløk i tynne skiver. Fres erter og vårløk i litt smør til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper, og bland inn litt grovhakket bladpersille.

Server med poteter, grønne erter og brun saus.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!