Dette brytebrødet er både enkelt, vakkert og smakfullt – perfekt å ta med i piknikkurven, på tur, eller som et deilig innslag på middagsbordet.
Rundstykkene er toppet med en dekorativ blanding av gule og sorte sesamfrø for ekstra smak og tekstur.
Ingredienser:
0,5 pk gjær
3 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
0,5 ts salt
ca. 7 dl hvetemel
1 stk. egg til pensling
1 ss sesamfrø
1 ss svarte sesamfrø
Fremgangsmåte:
1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, salt og mel.
2. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Start maskinen på lav fart, og øk tempoet etterhvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bakebollen (ca. 15 minutter.)
3. Dekk bakebollen med et klede, og la den stå til heving på et lunt sted i ca. en time.
4. Ha deigen på et melet bakebord og del den i 8 like store emner. Trill emnene runde og legg rundstykkene inntil hverandre på et bakepaprikledd stekebrett. En på midten og resten inntil i en sirkel rundt.
5. Dekk brytebrødet med et klede og etterhev dem til ca. dobbel størrelse. Dette tar ca. 30 minutter.
6. Pensle med sammenvispet egg og strø på en blanding av gule og sorte sesamfrø.
7. Stek brødet midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!