Ferskt bakeribrød kan bli tørt allerede dagen etter kjøp, mens ferdigskåret brød holder seg ferskt i noen dager. Hvor og hvordan brødet oppbevares har mye å si for hvor lenge det varer.
Ifølge en ekspert på matavfall fra Too Good To Go er brød en av de mest kastede matvarene i Europa. Dette gjør det viktig å ta grep for å forlenge levetiden, og nøkkelen ligger i en enkel tøypose.
Eksperten forklarer at tøyposer er den "beste" måten å oppbevare brød på, siden de bidrar til å bevare brødets egenskaper bedre. Men for å få brødet til å holde seg enda lenger, kan du legge én enkelt potet i tøyposen. Poteten bidrar til at brødet holder seg ferskt i opptil en uke lenger enn vanlig.
Slik oppbevarer du brødet riktig
Eksperten forklarer:
"Husk at dersom brødet er nybakt, bør det ikke oppbevares i en lufttett pose, siden det da ikke kan "puste".
"Du må la brødet puste for at det skal bevare sin optimale kvalitet. Oppbevaring i en brødkurv eller tøypose, slik at det kjøles ned i romtemperatur, er alltid det beste valget."
For ferdigskåret brød som ofte kommer i plastemballasje, anbefales det å legge brødet i kjøleskapet.
"På denne måten vil brødet holde seg mye lenger og forlenge holdbarheten. Husk alltid å bruke sansene dine før du spiser det, for å forsikre deg om at det fortsatt er trygt å spise", sier eksperten.
Frysing som alternativ
En annen effektiv metode er å fryse brødet. Dette bør gjøres i en lufttett beholder eller pose for å unngå fryseskader, som kan ødelegge brødet helt.
Eksperten legger til:
"Vi anbefaler å gi brødet ekstra varme i ovnen etter at det er helt tint. Slik får du en supersprø tekstur."
Hvis brødet er blitt tørt, kan du fukte skorpen før du skjærer det. Bruk enten en sprayflaske med vann eller en fuktig klut i noen minutter.
Deretter kan du varme det i ovnen i et par minutter for å gjenopprette den sprø teksturen.