I anledning av dem amerikanskje cookie-dagen 18. desember, kunne det kanskje være en idé å prøve en ny variant til julebaksten?
Uimotståelige ostekake-cookies kan fort bli en tradisjon!
Ved å kombinere myk kjeksdeig, et kremet ostekakefyll og et dryss kanel-sukker, er disse kjeksene den perfekte godbiten til julen.
Tenk churros, men i kakeform!
Ingredienser til 6 store kaker:
Til deigen:
½ kopp (1 stav) smør
½ kopp brunt sukker
3 ss hvitt sukker
1 stort egg (romtemperatur)
½ ts vaniljeekstrakt
1 ¼ kopp mel
½ ts bakepulver
½ ts kanel
¼ teskje salt
For ostekakefyllet:
3 oz kremost (romtemperatur)
1 ½ ss sukker
¼ ts vaniljeekstrakt
For kanel-sukkerblandingen:
½ kopp sukker
4 ts kanel
Valgfri:
Karamellsaus til servering
Slik gjør du:
Lag ostekakefyllet:
I en bolle blander du kremost, sukker og vanilje til en jevn masse. Slipp blandingen i seks like store klatter på et stykke bakepapir og frys i 45 minutter.Brun smøret:
Del smøret i terninger og smelt det i en kjele på middels varme, rør hele tiden til det blir gyllent og lukter nøtteaktig. Hell i en bolle og la den avkjøles til den fortsatt er flytende, men ikke lenger varm.Forvarm ovnen:
Sett ovnen til 350°F (175°C).Forbered deigen:
Pisk det brunede smøret med begge sukkerene i en stor bolle. Tilsett egget og vaniljeekstraktet, og bland deretter inn de resterende tørre ingrediensene - mel, bakepulver, kanel og salt.
Hvis deigen føles klissete, avkjøl den i kjøleskapet i ca 15 minutter.
Sett sammen kakene:
Del deigen i 6 deler og flat dem ut til sirkler. Plasser et frossen ostekakefyll i midten av hver, og pakk deretter deigen rundt fyllet for å omslutte det helt.Dekk deigballene:
Bland kanel-sukkerblandingen i en bolle. Rull deigkulene i halvparten av blandingen, dekk dem godt.Stek kakene:
Plasser deigkulene på et stekebrett med bakepapir, la det være mellomrom. Stek i ca 10 minutter, til bunnene er gyldenbrune. Kakene vil fortsatt være myke, men vil stivne når de avkjøles.Siste kanel-sukkerbelegg:
Mens kakene fortsatt er varme, dryss over den gjenværende kanel-sukkerblandingen.Avkjøl og server:
La kakene avkjøles helt før servering. De nytes best litt varme, spesielt med en skvett karamellsaus!
Nyt den perfekte høstgodbiten - myk, knasende og fylt med god ostekrem!
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!