Amerikansk Cookie Dag: Slik har du aldri smakt dem før - Ostekake cookies med kanel

18/12/2024 04:52

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Saftige cookies kommer i mange varianter. Denne er helt uimotståelig.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

I anledning av dem amerikanskje cookie-dagen 18. desember, kunne det kanskje være en idé å prøve en ny variant til julebaksten?

Uimotståelige ostekake-cookies kan fort bli en tradisjon!

Ved å kombinere myk kjeksdeig, et kremet ostekakefyll og et dryss kanel-sukker, er disse kjeksene den perfekte godbiten til julen.

Tenk churros, men i kakeform!

Ingredienser til 6 store kaker:

Til deigen:

  • ½ kopp (1 stav) smør

  • ½ kopp brunt sukker

  • 3 ss hvitt sukker

  • 1 stort egg (romtemperatur)

  • ½ ts vaniljeekstrakt

  • 1 ¼ kopp mel

  • ½ ts bakepulver

  • ½ ts kanel

  • ¼ teskje salt

For ostekakefyllet:

  • 3 oz kremost (romtemperatur)

  • 1 ½ ss sukker

  • ¼ ts vaniljeekstrakt

For kanel-sukkerblandingen:

  • ½ kopp sukker

  • 4 ts kanel

Valgfri:

  • Karamellsaus til servering

Slik gjør du:
  1. Lag ostekakefyllet:
    I en bolle blander du kremost, sukker og vanilje til en jevn masse. Slipp blandingen i seks like store klatter på et stykke bakepapir og frys i 45 minutter.

  2. Brun smøret:
    Del smøret i terninger og smelt det i en kjele på middels varme, rør hele tiden til det blir gyllent og lukter nøtteaktig. Hell i en bolle og la den avkjøles til den fortsatt er flytende, men ikke lenger varm.

  3. Forvarm ovnen:
    Sett ovnen til 350°F (175°C).

  4. Forbered deigen:
    Pisk det brunede smøret med begge sukkerene i en stor bolle. Tilsett egget og vaniljeekstraktet, og bland deretter inn de resterende tørre ingrediensene - mel, bakepulver, kanel og salt.

Hvis deigen føles klissete, avkjøl den i kjøleskapet i ca 15 minutter.

  • Sett sammen kakene:
    Del deigen i 6 deler og flat dem ut til sirkler. Plasser et frossen ostekakefyll i midten av hver, og pakk deretter deigen rundt fyllet for å omslutte det helt.

  • Dekk deigballene:
    Bland kanel-sukkerblandingen i en bolle. Rull deigkulene i halvparten av blandingen, dekk dem godt.

  • Stek kakene:
    Plasser deigkulene på et stekebrett med bakepapir, la det være mellomrom. Stek i ca 10 minutter, til bunnene er gyldenbrune. Kakene vil fortsatt være myke, men vil stivne når de avkjøles.

  • Siste kanel-sukkerbelegg:
    Mens kakene fortsatt er varme, dryss over den gjenværende kanel-sukkerblandingen.

  • Avkjøl og server:
    La kakene avkjøles helt før servering. De nytes best litt varme, spesielt med en skvett karamellsaus!

Nyt den perfekte høstgodbiten - myk, knasende og fylt med god ostekrem!

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

6 stjernetegn som ALDRI bør flytte sammen Det er ikke alle som har problemer med å bo under samme tak. Men disse seks stjernetegnene bør under ingen omstendigheter flytte sammen.
Her er 7 overraskende grunner til å spise mer dadler Det finnes mange helsemessige fordeler ved å spise dadler.