Serinakaker er en av de mest populære julekakene i Norge, kjent for sin sprø konsistens og delikate smørsmak. De små, søte kakene er enkle å lage og har vært en fast del av mange norske juletradisjoner i generasjoner. Toppet med perlesukker og hakkede nøtter, er de både pene å se på og deilige å spise.
Ingredienser (ca 30 kaker):
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
100 g sukker
1 stk. sammenvispet egg
Pensling og dryss:
1 stk. sammenvispet eggehvite
1 dl hakkede mandler
Fremgangsmåte:
1. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Smuldre inn smør i blandingen.
2. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Bland til du har en fast deig. Sett deigen kaldt, gjerne natten over. Det er enklere å arbeide med kald deig.
3. Rull deigen til en pølse og bruk kniv til å skjære like store emner, ca. 30 stk. Form deigemner til kuler og legg dem på et bakepairkledd stekebrettet.
4. Trykk kulene lett ned med en gaffel, pensle med lett sammenvispet eggehvite og dryss på hakkede mandler. Stek midt i stekeovnen på 200 °C ca. 10 minutter, til de har fått en lys gyllen farge. Avkjøl på rist.
Oppbevar kakene i en lufttett boks.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!
Oppskriften er hentet fra Matprat.no