Pasta Bolognese: enkel middag ved stengte matbutikker

01/01/2025 12:00

Hanne

MAT
foto: Mari Svenningsen / Matprat
foto: Mari Svenningsen / Matprat
Godt Nyttår! Stengte matbutikker krever enkel middag - her får du tipset

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

I dag er Norge stort sett stengt.

Men middag skal det bli - vi satser på at ingrediensene er noe du har i det overfylte kjøleskapet allerede.

Enklere blir det nesten ikke.

Bolognese-sausen er en klassiker med røtter helt tilbake til middelalderens Italia. Italienerne spiser den aller helst med tagliatelle – men om du føler for det så er det ingenting i veien for at du tyr til en annen type pasta.

Ingredienser ( 4 porsjoner):

  • 1 stk. løk

  • 3 båter hvitløk

  • 1 stk. gulrot

  • 1 stilk stilkselleri (stangselleri)

  • 600 g kjøttdeig eller finhakket flatbiff

  • 4 ss nøytral olje til steking

  • 2 bokser hermetiske tomater , helst plommetomater

  • 0,5 dl rødvin

  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet)

  • 1 stk. laurbærblad

  • ca. 0,5 ts salt

  • 0,5 ts pepper

Pasta:

  • 500 g fersk tagliatelle

Fremgangsmåte:

1. Finhakk løk, hvitløk, gulrot og stilkselleri.

2. Stek kjøttdeigen i flere omganger i en varm panne med olje. Ha kjøttdeigen over i en gryte og ha i de finhakkede grønnsakene. Ha i tomater, rødvin, kjøttbuljong og laurbærblad.

3. La det hele småkoke under lokk i ca. 1 ½ time. Tilsett mer væske om nødvendig. Smak til med salt og pepper.

4. Kok pasta etter anvisning på pakken. Vend litt av sausen inn i pastaen rett før servering, da holder pastaen seg bedre og vil holde seg varmere.

I Bologna finhakker de kjøttet til den ekte bolognesen. Bytt ut kjøttdeig med flatbiff av storfe. Følg samme fremgangsmåte, men la Bolognesen koke lengre. Etter to timer er kjøttet veldig mørt. Tilsett mer væske om nødvendig.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Levde 24 år i fangenskap: Slik har Elisabeth Fritzl det i dag Mange av oss husker denne forferdelige saken. Elisabeth Fritzl var fanget i en kjeller i 24 år, av sin egen far. De siste 17 årene har hun levd i frihet med en ny identitet.
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.