I dag er Norge stort sett stengt.
Men middag skal det bli - vi satser på at ingrediensene er noe du har i det overfylte kjøleskapet allerede.
Enklere blir det nesten ikke.
Bolognese-sausen er en klassiker med røtter helt tilbake til middelalderens Italia. Italienerne spiser den aller helst med tagliatelle – men om du føler for det så er det ingenting i veien for at du tyr til en annen type pasta.
Ingredienser ( 4 porsjoner):
1 stk. løk
3 båter hvitløk
1 stk. gulrot
1 stilk stilkselleri (stangselleri)
600 g kjøttdeig eller finhakket flatbiff
4 ss nøytral olje til steking
2 bokser hermetiske tomater , helst plommetomater
0,5 dl rødvin
ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
1 stk. laurbærblad
ca. 0,5 ts salt
0,5 ts pepper
Pasta:
500 g fersk tagliatelle
Fremgangsmåte:
1. Finhakk løk, hvitløk, gulrot og stilkselleri.
2. Stek kjøttdeigen i flere omganger i en varm panne med olje. Ha kjøttdeigen over i en gryte og ha i de finhakkede grønnsakene. Ha i tomater, rødvin, kjøttbuljong og laurbærblad.
3. La det hele småkoke under lokk i ca. 1 ½ time. Tilsett mer væske om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
4. Kok pasta etter anvisning på pakken. Vend litt av sausen inn i pastaen rett før servering, da holder pastaen seg bedre og vil holde seg varmere.
I Bologna finhakker de kjøttet til den ekte bolognesen. Bytt ut kjøttdeig med flatbiff av storfe. Følg samme fremgangsmåte, men la Bolognesen koke lengre. Etter to timer er kjøttet veldig mørt. Tilsett mer væske om nødvendig.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!