I en tid hvor mange influencere snakker om lavkarbo-dietter, er stivelsesholdige matvarer som brød og pasta sjelden nevnt i sammenheng med positive helseegenskaper.
Men forsker og lege Tim Spector, som er professor ved King's College London og medgründer av ernæringsselskapet Zoe, har avslørt til Newsweek at det ikke er nødvendig å droppe pasta for å være sunn.
"Pasta har historisk sett hatt et dårlig rykte på grunn av nyere lavkarbotrender. Men det er absolutt ingen grunn til å unngå pasta - eller noen karbohydrater," sa han.
Mange unngår karbohydrater på grunn av deres effekt på blodsukkeret. Når du spiser stivelsesholdig mat som pasta, omdannes disse raskt til glukose – blodsukker – og deretter frigjøres hormonet insulin for å flytte glukosen fra blodet inn i cellene hvor det brukes som energi.
Problemer kan oppstå hvis en person spiser for mye sukker eller karbohydrater, noe som fører til en økning i glukose som krever en stor insulinrespons. Dette kan øke risikoen for å utvikle insulinresistens, diabetes type 2 og fedme.
"Det er sant at raffinert hvit pasta er lite fiber og lett å fordøye, noe som betyr at det kan forårsake større blodsukkersvingninger hvis du spiser det alene. Så det er sannsynligvis ikke en god idé å spise en stor bolle ren pasta hver dag." sa Spector.
"Men pasta kan absolutt være en del av et sunt kosthold, og det er mange måter å tilsette mer fiber, sunt fett og planteproteiner til disse rettene."
Tilsetning av disse andre næringsstoffene - fiber, fett og proteiner - til karbohydrater som pasta hjelper til med å forsinke frigjøringen av glukose i blodet, noe som gjør insulinresponsen mer gradvis og bedre til å unngå sykdommer som diabetes.
Ifølge Spector er det derfor ikke nødvendigvis selve pastaen som er problemet. Det viktigste er måltidet som helhet.
"Det handler om kvaliteten på pastaen, kvantiteten og hva du spiser pastaen med," sa han.
"Hos Zoe fokuserer vi på å legge til mat på tallerkenen i stedet for å ta bort noe, så det handler om å spise mange planter og nyte måltider som metter deg lenger."
"Hvis du spiser en pastarett fylt med planter som bønner, linser, extra virgin olivenolje og grønnsaker, får du en god mengde protein og fiber, og skaper et balansert måltid som er bra for ernæringen og tarmhelsen."
For folk som ønsker å spise pasta uten å oppleve en stor økning i blodsukkeret, kan det være lurt å la pastaen avkjøles og deretter varme den opp igjen hvis du vil ha den varm.
Pasta er en del av middelhavsdietten, påpekte Spector. Denne dietten er ansett for å være en av de sunneste spiseplanene i verden og legger vekt på grønnsaker, frukt, fullkorn, belgfrukter, fisk og olivenolje.
"I Italia spises pasta regelmessig, men i moderate mengder og ofte som en del av middelhavsdietten med mye grønnsaker og belgfrukter. Italia har også en av de laveste overvektsratene i verden," sa Spector.
For å øke næringsinnholdet i en pastarett, anbefaler Spector å legge til en kilde til fiber og protein - som bønner - og toppe den med ekstra virgin olivenolje, et sunt fett med antioksidant- og anti-inflammatoriske egenskaper.
"Pasta er en flott base for smak, tekstur og fiberrik, næringstett mat. De fleste av oss får ikke nok fiber, og å velge fullkornspasta fremfor hvit pasta øker fiberinntaket," sa han.
"Hvis du, som meg, ikke liker fullkornspasta så mye, hold deg til hvit durumpasta av god kvalitet og tilsett flere fiberrike grønnsaker i sausen i stedet."