Noen dager er du på veien fra morgen til kveld, har en full kalender eller reiser og har ikke mye tid.
Nøyaktig på slike dager trenger du tilstrekkelig energi og proteiner for å holde kroppen i gang.
For slike tider anbefaler vi denne veldig enkle og super deilige oppskriften på kaker. Spesielt havregrynene gir deg fiber, som kroppen din omdanner til energi.
Oppskriften krever bare noen få minutter og enkle ingredienser, slik at du kan nyte en deilig godbit som ikke bare er velsmakende, men også rik på proteiner og fiber.
Når de er laget, kan de enkelt oppbevares i en boks i kjøleskapet og tas med hvor som helst. Selvfølgelig kan du også nyte dem på fritiden med en kopp kaffe eller te, for eksempel til frokost.
For å lage kakene trenger du bare en bolle og en stekeplate kledd med bakepapir.
Ingredienser
2 store bananer
1 ss solsikkeolje
130 g Havreflager
3 ss havremelk
4 ss peanøttsmør
Valgfritt: en håndfull rosiner, sjokoladebiter, en klype kanel
Slik gjør du
Før du begynner å lage kakene, kan du forvarme ovnen til 180 grader (over/under varme) eller 160 grader (konveksjon).
Ta bakepapir på bake platen.
Mos bananene i en bolle til de er godt moset. Tilsett olje, havregryn, havremelk, peanøttsmør og valgfrie ingredienser som revet sjokolade. Bland alt godt.
Ta 1 spiseskje av den blandede massen og form den med hendene til en liten ball. Legg deigen på tallerkenen og trykk den flat med en skje slik at det dannes en kakeform. Gjenta dette til all deigen er brukt og du har omtrent seks kaker på tallerkenen.
Stek kakene i ca. 15 minutter til de er gyldenbrune og sprø.
La kakene avkjøles på tallerkenen i noen minutter til de når romtemperatur.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!