Enkel, smakfull og familievennlig middag som tømmer kjøleskapet når du trenger det.
En frisk salat eller råkostsalat med dressing passer til.
Ingredienser (4 porsjoner):
100 g store makaroni eller pastaskruer
2 ss margarin eller smør
3 ss hvetemel
5 dl melk
600 g røkt kjøttpølse
2 stk. vårløk
100 g frosne erter
150 g revet ost
Fremgangsmåte:
1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
2. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen "slipper" kjelen.
3. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus.
4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Pass på at sausen ikke blir brent. Smak til med salt og pepper.
5. Fjern skinnet på pølsene og kutt dem i skiver. Finsnitt vårløken.
6. Smør en ildfast form med litt olje eller margarin og ha pølser, makaroni, vårløk og erter i formen. Hell den hvite sausen over formen og dryss revet ost på toppen.
7. Sett formen midt i ovnen på 200 °C i ca. 15 minutter og la den steke til osten er gyllen og sausen bobler.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!