Slik får du kremete eggerøre - kun med vann

24/05/2024 16:11

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du trenger ikke bruke fløte, melk eller smør.

Å lage eggerøre er en av de få måtene å koke egg uten kokende vann, men ifølge en kokk kan vann bare være nøkkelen til å oppnå et perfekt kremet resultat.

Det er velkjent at å tilsette fløte, melk og smør til eggene i pannen gjør dem ekstra silkemyke, men det øker også fettinnholdet i retten.

Selv om det kan virke som om eggerøre med lavt fettinnhold betyr å fjerne smørsmaken, har en matlagingsekspert funnet en løsning.

Eksperten hevder at det ikke er nødvendig med ekstra ingredienser og at du kan oppnå 'det kremete av de kremete eggene' uten å tilsette noe fett eller meieriprodukter.

På matbloggen sin Fork and Twist delte James dette fiffige tipset, og avslørte at teknikken er nøkkelen – og at den er lett for alle å mestre.

Bruk sjokolademetoden

Mange matlagingseksperter anbefaler å ta hensyn til varmen i pannen når du rører egg, mens andre mener at røring er det viktigste.

Men James hevder at det ikke er noen av delene.

Han forklarer på matbloggen: "Hemmeligheten er damp og tid. Plasser en varmefast bolle over en panne med cirka fire centimeter kokende vann i bunnen og rør forsiktig eggene."

Denne metoden brukes vanligvis til å smelte sjokolade på komfyren, men når du tilbereder egg på denne måten, er det viktig å la bollen med vann bli mye varmere enn normalt.

Bruk minst 3 egg

James forklarer at når bollen med vann er god og varm, er det lett å koke eggene forsiktig og sakte til de blir til tykke, kremete eggerøre.

Selv om kokkebloggerens triks er veldig enkelt, fungerer det best når du rører tre eller flere egg og vannstanden er lav nok til at bollen ikke berører vannet.

"Vannet bør også putre fremfor å koke, da eggene kan skille seg. Du kan enkelt bestemme dette ved å holde øye med størrelsen på boblene - jo mindre, jo bedre."

Når det gjelder å røre eggene, foreslår James en "lite og ofte"-tilnærming til å begynne med, men når de begynner å tykne, rør dem oftere for å forhindre at de blir overkokte.

Han fortsetter: "Denne metoden krever en god del oppmerksomhet mot slutten. Ikke la eggene stå uten tilsyn, da de lett kan overkokes."

"Hold godt øye med dem da de begynner å tykne raskt og snart blir overkokte hvis du ikke er forsiktig."

Kilde: Express