Slik får du perfekte, myke posjerte egg hver gang

09/10/2024 16:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke så vanskelig i det hele tatt!

Vi vet det alle sammen. Du står på kjøkkenet, klar til å lage en deilig frokost, og tanken på posjerte egg dukker opp. De er myke, deilige og perfekte til søndagsbrunsj – men for mange blir de også fort et mareritt å lage.

Hvem har vel ikke prøvd å stå med en gryte full av forvirrende vannstrømmer og eggehviter som svømmer rundt i kaos?

Å lage det perfekte posjerte egget kan virke som en umulig oppgave, og selv de vanligste triksene som eddik eller å lage en virvel i vannet hjelper ikke alltid.

Men frykt ikke, for en ny og enkel metode lover å endre forholdet ditt til posjerte egg for alltid. Kokken Cynthia Christensen, skaperen av matbloggen But First We Brunch, har delt en «genial» oppskrift som gjør det enkelt å lage perfekt posjerte egg hver gang – uten bryet med kokende vann og søl i gryten.

Det skriver The Mirror.

I stedet for å følge de tradisjonelle rådene som ofte ender i frustrasjon, foreslår Cynthia en skånsom dampmetode.

Hun forklarer: "Denne oppskriften vil gi deg perfekte posjerte egg - hver gang! Ingen kokende vann, ingen visp av virvler og ingen eggpanikk!"

Trikset hennes er å bruke en stekepanne eller lav gryte med bare et tynt lag kaldt vann som bare dekker halve egget. Det viktigste trinnet er å sile egget gjennom en finmasket sil, som fjerner de vannhvite delene som ellers ville flyte rundt i vannet.

Når egget er siktet, senk det forsiktig ned i pannen. Er du en av dem som ikke liker lukten eller smaken av eddik, har Cynthia Christensen også et smart alternativ: Bruk sitronsaft i stedet.

"Egget ditt vil ikke smake sitron, men viktigst av alt, kjøkkenlukten din vil heller ikke bli dominert av eddik," sier hun.

Etter dette er det på tide å legge lokket på pannen og la eggene dampe i tre minutter. Hvis du vil ha eggene litt fastere, kan du gi dem 30 sekunder til, men vær forsiktig – for mye tid og plommen blir for fast.

Når eggene er ferdige, anbefaler Cynthia å løfte dem opp med en hullsleiv og legge dem på papirhåndklær for å fjerne overflødig vann.

Resultatet? Et perfekt posjert egg med en fast hvit og en deilig rennende eggeplomme, uten en eneste bekymring i prosessen

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.