Slik oppbevarer du brød i kjøleskapet: Her er trikset ingen kan

11/10/2024 05:00

Sofie

Mat
Foto: Wikimedia Commons
Å fryse brød er tilsynelatende en stor vitenskap.

Brød er for mange en del av hverdagen, og for de fleste av oss er det vanskelig å se for seg et måltid uten.

Når brød kommer på salg er det ikke uvanlig at nordmenn kjøper mye og kaster deler av kjøpet i fryseren for å forlenge holdbarheten.

Du må imidlertid være forsiktig når du stapper brød i fryseren – i alle fall hvis du ikke tar noen viktige forholdsregler. Slik skriver mediet Macelleria Zoppelletto.

Den "riktige" måten

Du tenker kanskje at det kan være vanskelig å fryse brød på feil måte, men det er noen steg som bør følges hvis du vil ha det beste resultatet.

Først og fremst kan du med fordel skjære brødet i skiver før du fryser det ned. På den måten kan du lettere hente brød etter behov.

I tillegg må hver skive pakkes forsiktig inn i matfilm eller bakepapir, som gjør at den ikke blir tørr og klissete.

Legg så de innpakkede skivene i en frysepose eller en lufttett beholder hvor luften fjernes for å unngå iskrystaller.

Oppbevaring ved laveste frysetemperatur er nøkkelen til å opprettholde kvaliteten på brødet i flere måneder.

Tining

Når det er på tide å spise brødet du har i fryseren, kan du velge mellom flere tiningsmetoder.

En langsom tining i romtemperatur gir et sprøere resultat, mens en rask oppvarming i ovnen kan være praktisk hvis du har det travelt.

Foretrekker du ristede skiver, kan brødet også ristes direkte i brødristeren.

I tillegg er det også verdt å nevne at brødet er best å være helt tørt når det fryses. Dette sikrer at iskrystaller ikke blir et problem.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.