Hemmeligheten bak en fyldigere tomatsuppe
Matentusiasten Marzia har delt sin hjemmelagde oppskrift på tomatsuppe, og ifølge henne er hemmeligheten basilikumpesto.
"Den intense smaken fra pestoen gir tomatsuppen en helt ny dybde. Pinjekjernene og parmesanosten i pestoen tilfører en naturlig kremet konsistens – så du slipper å bruke fløte", forklarer hun.
Ingredienser (4 porsjoner):
680 g tomater
1 middels stor løk, delt i grove biter
3-5 hvitløksfedd
2 store gulrøtter, skrelt og delt i to
1/3 kopp olivenolje
Salt og pepper
5 dl grønnsaksbuljong (eller kyllingbuljong)
1 ss balsamicoeddik
1/4 ts chiliflak
1-2 ss basilikumpesto
Slik lager du suppen
Stek grønnsakene:
Forvarm ovnen til 190°C (170°C varmluft).
Legg tomater, løk, hvitløk og gulrøtter på en stekeplate.
Drypp over olivenolje, salt og pepper, og bland godt.
Bak grønnsakene i ca. 1 time, rør litt etter 30 minutter.
Lag suppen
Ha de ovnsbakte grønnsakene (inkludert saften fra stekebrettet) i en blender og kjør til en helt glatt puré.
Hell pureen over i en stor kjele på middels varme, tilsett buljong og la det småkoke i 5-7 minutter.
3. Smakssetting
Tilsett balsamicoeddik og chiliflak.
Rør inn 2 ss basilikumpesto, smak til, og tilsett mer om ønskelig.
Juster med mer salt og pepper etter behov.
Server suppen med en sprø ostesmørbrød, og nyt en skikkelig smaksrik og kremet tomatsuppe – helt uten fløte!
Oppskriften er hentet fra Express.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!