Enkel, men imponerende velduftende og super rett som gir god næring og glade smaksløker her på vinteren.
Lag gjerne en større porsjon, og frys ned til senere bruk. Det er vel smart!
Ingredienser (4 porsjoner):
200 g kylling lårfilet
4 ss nøytral olje
1 stk. løk
4 båter hvitløk
4 cm frisk ingefær
2 ts paprikapulver
2 ts malt spisskummen
2 ts malt koriander
1 ts chilipulver
3 ts gurkemeie
8 dl kyllingkraft
4 dl kokosmelk
1 boks hermetiske tomater
saft av 0,5 stk. sitron
ca. 300 g røde linser (ferdig kokt)
0,5 pose frisk spinat
1 dl grovhakkede cashewnøtter
1 dl frisk koriander , mynte og/eller andre urter
Fremgangsmåte:
1. Del kyllingkjøttet i mindre biter og tørk dem med litt tørkepapir. Varm en stekepanne med litt olje, og fres bitene raskt til de forandrer farge. Krydre med litt salt og pepper.
2. Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Varm en gryte med litt olje og fres løk, hvitløk og ingefær på middels varme til det er mykt og blankt. Tilsett paprikapulver, spisskummen, koriander, chilipulver og gurkemeie og la det frese med et minutts tid, til det begynner å dufte.
3. Tilsett hakkede tomater, kyllingkraft og kokosmelk og kok opp. La suppen småkoke i 5-10 minutter. Smak til med sitronsaft og mer krydder, om du ønsker det.
4. Tilsett linser, kyllingbiter og spinat og la det hele bli gjennomvarmt. Dryss over hakkede cashewnøtter og hakkede urter og server.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!