Når det gjelder biff, har du mange valg tilgjengelig. I tillegg til å velge saus, kan du bestemme hvor godt stekt du vil ha biffen, fra den (umulige) "blå" enden av spekteret til den like lite appetittvekkende "gjennomstekt".
Folk på Internett har ofte lagt merke til at du ikke får slike valg med kylling. Hvis du vil ha kylling, blir den tilberedt godt gjennom, uansett om du vil ha den "rå" eller ikke.
Årsaken til dette er ganske enkel; de ønsker ikke å bli saksøkt dersom du får matforgiftning.
"Når den er tilberedt, kan kylling være et næringsrikt valg, men rå kylling kan være forurenset med Campylobacter, Salmonella eller Clostridium perfringens," forklarer de amerikanske Centers for Disease Control and Prevention (CDC).
"Hvis du spiser utilstrekkelig varmebehandlet kylling, kan du få en matbåren sykdom, også kjent som matforgiftning. Du kan også bli syk hvis du spiser andre matvarer eller drikkevarer som er forurenset av rå kylling eller dens safter."
Biff kan spises rå fordi det er enkeltkutt av muskler. Dette betyr at bakterier som oppstår under slakting eller videre håndtering generelt er begrenset til utsiden av kjøttet. Dette kan brunes av ved høy temperatur, noe som gjør innsiden rå, men biffen som helhet trygg å spise.
Oksekjøtt er generelt mindre utsatt for bakterieproblemer, noe som gjør det relativt tryggere å spise rått (som i carpaccio eller tartar) når det er riktig håndtert.
Hvis du kverner kjøtt til kjøttdeig, vil bakteriene fra overflaten spre seg gjennom hele kjøttet, og derfor må kjøttdeig alltid gjennomstekes.
Kylling, selv om den også er tilgjengelig i store, hele biter, har en mer porøs struktur enn biff. Dette betyr at patogener kan trenge dypere inn i kjøttet.
For å sikre at kjøttet er trygt å spise, må det kokes grundig, noe som gjør at en medium rå kyllingburger er helt uaktuelt for alle som ikke ønsker en omgang med diaré.