100 000 barn utsettes for seksuelle overgrep hver dag i sosiale medier

29/01/2024 21:00

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Meta anslår at rundt 100 000 barn som bruker Facebook og Instagram daglig blir utsatt for seksuell trakassering på nett, inkludert å motta upassende bilder.

En hendelse fra 2020 beskriver hvordan en 12 år gammel datter av en Apple-sjef ble kontaktet via Instagrams meldingsfunksjon, IG Direct. En Meta-ansatt uttrykte bekymring for at dette kunne føre til at Apple truet med å fjerne Meta-apper fra App Store. En annen senior Meta-ansatt vitnet til den amerikanske kongressen om hvordan datteren hans også ble kontaktet via Instagram, men hans forsøk på å løse problemet ble ignorert.

Søksmålet, anlagt av New Mexico Department of Justice, anklager Meta for å gjøre deres sosiale nettverk om til markedsplasser for barnerovdyr. Meta har benektet disse påstandene og hevdet at søksmålet gir en feilaktig fremstilling av arbeidet deres.

I et svar på søksmålet uttalte Meta at de ønsker å sikre at tenåringer har en trygg og alderstilpasset nettopplevelse, og at de har implementert over 30 verktøy for å støtte tenåringer og deres foreldre. De har jobbet med disse problemene i et tiår, og ansatt eksperter dedikert til nettsikkerhet for ungdom.

Søksmålet viser også til en intern presentasjon fra 2021 om barnesikkerhet som fremhevet Metas underinvestering i å adressere seksualisering av mindreårige på Instagram. Klagen fremhever også Meta-ansattes bekymringer om barnesikkerhet, inkludert manglende tiltak mot barnestell.

Til slutt blir Meta kritisert for å ha innført ende-til-ende-kryptering på Facebook og Messenger, som kritikere sier hindrer innsatsen mot barnesexturisme og rettsforfølgelse av rovdyr, mens personvernforkjempere roser avgjørelsen.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.