7 år gammel jente samler inn 795 000 i veikanten: Du vil aldri gjette hva som står på skiltet hennes

01/11/2023 23:00

Sofie

Nyheter
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Hennes rørende historie har spredt seg over hele verden.

En liten jentes historie har nå varmet hjerter over hele verden. Siden babyjenta, Addie, kom til verden, har hun tilbrakt mesteparten av livet på Texas Scottish Rite Hospital i Dallas.

Det har hun fordi hun er født med Larsen-syndromet, som betyr at flere store ledd er ute av stilling i tillegg til endringer i ansikt- og hodeskjelettet, føttene, fingrene, nakken- og ryggsøylen.

Et gammelt ordtak sier: Det som ikke dreper deg gjør deg sterkere – og det er 7 år gamle Addie et levende bevis på.

Syndromet hennes har fått henne til å gjennomgå utallige operasjoner, men til tross for det holder hun ryggen rett.

Med sin 8-årsdag i horisonten ønsket Addie bare én ting: å gi andre barn muligheten til å løpe og danse som jevnaldrende.

Addies egen tilstand hadde forbedret seg betydelig gjennom årene takket være dyktige leger, og nå ville hun også gjøre en forskjell. Derfor ønsket hun i anledning 8-årsdagen å samle inn hele 89.000 norske kroner til sykehuset som hadde hjulpet henne.

Hun plasserte skiltet sitt på et travelt gatehjørne i nærheten av hjemmet sitt – og det ga resultater. De magiske ordene på skiltet trollbundet mange av de forbipasserende med ordene:

«My birthday wish is to collect $8.000 (89.000) kroner for my hospital Texas Scottish Rite Hospital For Children».

Planen gikk imidlertid over all forventning, og den 7 år gamle jenta endte opp med å ha samlet inn hele 795.000 kroner, hvorav 556.000 var et anonymt enkeltbidrag.

Historien om den lille jenta og skiltet hennes spredte seg som en ild i tørt gress, og nå har den gått verden rundt, hvor den har rørt mange hjerter.

Du kan se mer om historien i videoen nedenfor: