ABBA i hardt vær: Får kritikk

10/09/2024 07:00

Sofie

Nyheter
Foto: Universal Music Norge
Fansen kritiserer ABBAs nye samling.

Tidligere denne uken kunngjorde det svenske bandet ABBA at de lanserer en ny samling låter, fordelt på fire vinylplater. Det som i utgangspunktet skulle være en gledelig nyhet, har imidlertid blitt møtt med skarp kritikk, spesielt på grunn av prisen.

ABBA-fans uttrykker sterk misnøye, og flere beskriver utgivelsen som overpris og urettferdig, ifølge Expressen. Prisen for den nye vinylsamlingen er satt til 96 britiske pund, som tilsvarer rundt 1136 norske kroner, noe mange mener er uforholdsmessig høyt.

Reaksjonene på sosiale medier har vært mange, og flere påpeker at samlingen kun består av allerede eksisterende låter, og at det ikke er inkludert noe nytt materiale.

Dette har fått mange til å trekke paralleller til ABBAs tidligere utgivelse fra 1982, «The Singles – The First Ten Years». Den nye utgivelsen er i hovedsak en utvidelse av denne klassikeren.

En frustrert bruker kommenterte i bandets kommentarfelt på Instagram: «For et totalt svindel. 96 pund for låter vi allerede har. Og på 140 grams vinyl, ikke den vanlige 180 grams.»

En annen følger la til: «96 pund? Herregud! Dere kommer til å gjøre meg blakk.»

Ifølge den svenske avisen inneholder utgivelsen, i tillegg til musikken, en 24-siders illustrert bok med tidligere ukjente bilder av bandet. Dette ekstra innholdet har likevel ikke dempet misnøyen blant fansen.