Norsk musikkverden i sorg: Tore Ylvisaker har gått bort

20/08/2024 08:34

Sofie

Nyheter
Foto: Ingrid Aas / Ulver / Wikimedia Commons
Tore Ylvisaker fra «Ulver» er død.

Den norske musikkgruppen «Ulver» delte mandag ettermiddag den hjerteskjærende nyheten på Instagram om at deres kjære keyboardist, Tore Ylvisaker, har gått bort. Det skriver Se og Hør.

«Ulver», som startet sin karriere som et black metal-band før de utviklet seg til å utforske sjangre som industrial metal og forskjellige former for rock, består av medlemmene Kristoffer Rygg, Jørn H. Sværen og Daniel O'Sullivan.

I et rørende innlegg til sine over 200 000 følgere, skrev bandet:

«Det er med store svarte hull i våre hjerter at vi må informere dere om at vår bror gjennom over nesten 30 år, Tore Yvlisaker (Ylwisaker), er død. Han gikk bort fredag 16.august, på sin 54-årsdag. Akkurat nå er det for mye å ta inn over seg, vi vil returnere så fort vi har klart å samle oss. Hvil i fred, vår kjære venn. Vi elsker deg, for alltid», skriver de på sin Instagram med over 200 000 følgere.

Tore Ylvisaker ble en del av «Ulver» i 1997 og ble raskt en sentral skikkelse i bandet. Ifølge musikkmagasinet Ballade var han bandets ubestridte kjerne, hvor han bidro som keyboardist, pianist, programmerer og komponist.

I tillegg til sitt arbeid med «Ulver», komponerte Ylvisaker musikk for flere filmer og teaterstykker, inkludert filmen «Uno» og teaterstykket «Demoner».

Norske gitaristen Knut Schreiner (49) tok også til sosiale medier for å minnes sin avdøde venn og kollega. I sitt innlegg reflekterte han over deres tid sammen på 90-tallet, og den store innflytelsen Ylvisaker hadde på Oslos kulturscene.

«For meg er det tiden på nittitallet jeg minnes; det var da vi så hverandre i det daglige. Vi var unge og hadde ambisjoner. Og Tore hjalp oss. Og for det er jeg takknemlig!», skriver han avslutningvis.

Ylvisakers bortgang er et stort tap for både «Ulver» og den norske musikkscenen, hvor hans kreative bidrag vil bli husket i lang tid fremover.