Det er ikke trygt for barn og unge å være på sosiale medier.
Så tydelig lyder det nå fra flere organisasjoner.
Det skriver TV 2.
Bakgrunnen er eksplosjonen som utløste brann torsdag kveld i et rekkehus i Helsinge.
Under brannen, som politiet mistenker kan ha blitt forårsaket av en mislykket TikTok-utfordring, ble tre jenter på 12 år, en jente på 10 år og en kvinne på 44 år alvorlig skadet.
Saken får nå både Medierådet Barn og unge og Forbrukerrådet til å reagere.
– Vi må si det ubehagelige – hvis denne saken er knyttet til en Tiktok-utfordring, så er det ikke trygt for barn og unge å være på de plattformene, sier Miriam Michaelsen, leder i Medierådet Barn og unge.
Hun mener foreldre må være mye mer bevisste på hva barna blir presentert for når de er alene på sosiale medier.
Uffe Rabe Krag, sjef for politikk i det danske forbrukerrådet Tænk, er enig.
På nettstedet Snarvei kan foreldre få hjelp til hvordan de kan snakke med barn og unge om det de møter på nett og hvordan de best kan veilede dem til å kunne bevege seg alene på sosiale medier.
Men Uffe Rabe Krag mener også at sosiale medier bør stilles til ansvar. For det er algoritmene deres som har ansvaret for at barn og unge blir presentert for blant annet utfordringer.
Selv om politiet har sagt at de jobber ut fra teorien om at en såkalt utfordring kan ha gått galt, har de ennå ikke bekreftet hva som egentlig var årsaken til den voldsomme eksplosjonen i Helsinge torsdag kveld.
Visepolitioverbetjent Anne Alsøe i Nordsjælland politidistrikt opplyser fredag at det er funnet et stort antall bokser med tørrsjampo i rekkehuset.
– Vi jobber derfor ut fra teorien om at det er uforsiktig håndtering av disse i kombinasjon med bruk av lightere som forårsaket brannen, sier hun.
Politiet avventer resultatene av de tekniske undersøkelsene, som ventes å være klare tidlig neste uke, før de sier mer.