Advarsel til alle Google Chrome-brukere: Ikke klikk på disse meldingene

17/10/2023 18:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kriminelle prøver å lure Google Chrome-brukere med popup-svindel.

Selv om det kan virke fristende å klikke på popup-meldinger som ber deg installere nettleseroppdateringer, bør du tenke deg om to ganger.

Ifølge eksperter på nettsikkerhet er disse meldingene en ny form for nettsvindel der kriminelle prøver å få tak i din personlige informasjon, passord og kredittkortinformasjon.

Både brukere av Google Chrome og andre populære nettlesere som Firefox og Microsoft Edge kan bli påvirket av popup-svindel.

Ifølge sikkerhetsselskapet Proofpoint har en hackergruppe kalt TA569 utnyttet falske nettleseroppdateringer i mer enn fem år – og nå er det et nytt angrep i omløp.

Meldingene ser ut til å komme fra troverdige kilder og etterligner de samme popup-vinduene du normalt forventer å se fra nettleseren din. Det er imidlertid et bedrageri, skriver Mirror.

Proofpoint forklarer: "For en tilfeldig bruker ser det fortsatt ut som det samme nettstedet de hadde tenkt å besøke, og ber dem nå om å oppdatere nettleseren."

For å beskytte deg selv er det viktig at du kun installerer offisielle nettleseroppdateringer. Google Chrome vil aldri be deg om å oppdatere nettleseren din via en popup-side.

I stedet skjer oppdateringene gjennom nettleserinnstillingene.

Du kan aktivere automatisk oppdatering gjennom innstillingsmenyen, som vil installere den nyeste versjonen av nettleseren uten at du trenger å klikke på en popup-side eller laste ned noe mistenkelig.

Tilsvarende oppdateringer skjer automatisk i nettlesere som Firefox, Brave og Edge.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.