Triste nyheter fra Google: "Største cyberangrepet noensinne"

15/10/2023 07:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke mye å skrive hjem om.

I en tid da teknologi infiltrerer hvert hjørne av hverdagen vår, har vi nettopp vært vitne til et cyberangrep av enestående skala.

Og selv om mange av oss antar at dataene våre er sikre, har dette angrepet vist at selv de mest robuste teknologiske systemene kan bli kompromittert. Dette skriver TV 2.

En rekke eksperter legger ikke skjul på at det ikke er små ting som står på spill:

«Største cyberangrep noensinne», står det i kjølvannet av angrepet som rammet noen av de største teknologigigantene.

Og selv om de fleste av oss tar det for gitt at dataene våre er sikre, har dette angrepet vist at selv de mest formidable teknologiske bastionene kan falle: «Dette er en vekker for hele bransjen», sier en sikkerhetsekspert.

Teknologiselskapene Google, Amazon og Cloudfare avslører imidlertid at de har kommet seg gjennom det de beskriver som det største kjente dDoS-angrepet i internetts historie.

Og cybersikkerhetsselskapet Cloudfare beskriver angrepet som tre ganger større enn noe som er kjent.

Selskapene sier at angrepene var mulige på grunn av en svakhet i HTTP/2, som er en nyere versjon av HTTP-nettverksprotokollen. Men det er ikke bare bransjen som bør ta hensyn.

Teknikgigantene jobber nå intenst med å reparere skadene og forbedre sikkerhetssystemene sine.

Men det etterlater oss med en klar erkjennelse: Vi er sårbare. Dette gjelder ikke bare enkeltmennesker, men hele samfunnet, som i økende grad er avhengig av digital infrastruktur.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.