Anders Breivik med vanvittig uttalelse: Hevder at terror er nødvendig

10/01/2024 07:30

redaktion

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
I retten er det slått skarpe advarsler mot massemorderen Anders Behring Breivik, som for tiden saksøker den norske stat angående fengselsforholdene.

Rettssakens andre dag er det ventet at Breivik selv skal uttale seg, men statsadvokat Andreas Hjetland har allerede gått ut med en advarsel.

Advokaten mener ikke man skal stole på Breiviks forklaring og påpeker at han «har en plan for alt». Breivik, som i 2011 drepte 77 mennesker, reagerte med å riste på hodet. Dette skriver Ekstra Bladet, ifølge Nyheder24.

Tvisten i retten dreier seg om hvorvidt de strenge reglene som Breivik er underlagt skal lempes. Han har sittet på glattcelle i 12 år, og staten mener disse tiltakene er nødvendige på grunn av «ekstrem risiko for grenseløs vold» som Breivik utgjør.

For å underbygge dette synet legges det fram en loggbok i retten, der fengselsbetjentene har dokumentert samtaler med Breivik bak fengselsmurene.

Ifølge dokumentasjonen har Breivik blant annet uttalt at han mener flere terrorhandlinger er nødvendig.

Breivik saksøker igjen den norske stat og ønsker mer kontakt med personer som ikke er fengselsansatte. Han ønsker færre restriksjoner på besøk og korrespondanse.

Statsadvokaten forklarer at de stoppede brevene ofte er masseutsendelser til personer Breivik ikke kjenner, med mål om å bygge nettverk.