Apple advarsel: Unngå iOS 18 hvis du har denne iPhonen

12/08/2024 15:00

Sofie

Nyheter
Foto: Muhammad Alimaki / Shutterstock.com
Foto: Muhammad Alimaki / Shutterstock.com
Les dette før du oppdaterer!

Apple fikk mye kritikk i 2017 da det ble kjent at selskapet bevisst reduserte ytelsen på eldre iPhone-modeller når batteriet begynte å svekkes.

Denne hendelsen, som fikk navnet «Batterygate», førte til et massesøksmål i USA, hvor Apple i 2020 ble tvunget til å betale 4,6 milliarder kroner i forlik.

Om litt over en måned lanserer Apple sin nyeste oppdatering, iOS 18, som forventes å være en av de mest betydningsfulle oppdateringene på flere år. Oppdateringen markerer Apples første store satsing på kunstig intelligens gjennom deres nye plattform, Apple Intelligence.

Imidlertid vil bare enkelte av Apples nåværende enheter kunne dra full nytte av de nye KI-funksjonene. Foreløpig er det kun iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max som oppfyller de tekniske kravene. Det skriver DinSide.

For de som eier eldre iPhone-modeller, vil det fortsatt være nye funksjoner å utforske, men det kommer en advarsel med på kjøpet.

Tyler Morgan, en tidligere Apple-ansatt som har fått over 1,5 millioner følgere på TikTok ved å dele tips og triks for iPhone på kontoen @hitomidocameraroll, advarer nå brukere av eldre iPhone-modeller mot å installere den kommende oppdateringen:

- Hvis iPhonen din har føltes litt treg i det siste, må du absolutt ikke oppgradere til iOS 18 når den kommer ut. Ikke skaff deg betaen.

Morgan forklarer videre at selv om det kan være fristende å få tilgang til de nyeste funksjonene på eldre enheter, vil dette sannsynligvis føre til at telefonen din blir enda tregere over tid.

Den eldste modellen som er kompatibel med iOS 18, er iPhone XR, som ble lansert i 2018.

Morgan påpeker at den nye oppdateringen krever mer prosessorkraft, noe som vil føre til raskere batteritømming og forverring av batteriets tilstand. Når batteriets helse svekkes, vil telefonens ytelse også reduseres.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Brukere av eldre iPhone-modeller som allerede har testet beta-versjonen av iOS 18, har rapportert om betydelige ytelsesproblemer.

- iOS 18 har vært så treg på XR, det er helt sinnssykt hvor dårlig det er. Telefonen har vært tregere enn min gamle iPhone 6s, skriver rogargaro15 på Reddit.

Selv om noen påpeker at betaversjoner av programvare ofte er ustabile og uferdige, og derfor ikke nødvendigvis reflekterer den endelige ytelsen, er det en risiko for at den nye oppdateringen kan påvirke eldre enheter negativt.

En annen bruker kommenterer at dersom batteriet har mindre enn 80 prosent kapasitet, vil Apple automatisk redusere prosessorhastigheten for å spare batteri. Byttes batteriet, vil hastigheten igjen øke til det normale.

Apple pleier å lansere sine nye iPhone-modeller i begynnelsen av september, og den endelige versjonen av iOS 18 vil sannsynligvis bli tilgjengelig kort tid etterpå, selv om en nøyaktig dato ennå ikke er bekreftet.