Betaler du med 'kontaktløst' i utlandet? Vær forsiktig! Følg disse fire tipsene før du sveiper

28/07/2024 09:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Mange gjør disse feilene når de betaler i utlandet.

Det er veldig forskjellig hvilken metode du velger å betale med. Noen sverger til kontanter, mens andre har tatt de enkle digitale betalingsløsningene til seg.

Dette gjelder også i utlandet, hvor det for mange kan virke vanskelig å bruke kontanter, og derfor er det enklere med kontaktløs betaling via mobilen. Det er imidlertid en bakside til mynten.

Ved å betale kontaktløst med mobilen kan det dukke opp noen stygge overraskelser på kontoutskriften din.

For å unngå disse "overraskelsene" er det viktig at du tar dine forholdsregler i utlandet:

  1. Sørger alltid for at det er riktig beløp: Før du sveiper på mobilen og dermed aksepterer beløpet, sørg alltid for å se på terminalen. Her er beløpet som må betales.

  2. Vær oppmerksom på valutakursen: Husk å konvertere beløpet til norske kroner, eller bruk en valutakonverteringsapp. På den måten får du et realistisk bilde av hva varen koster.

  3. Vurder størrelsen på beløpet: Det kan være lurt å bruke kontanter, men vurder kun å gjøre det for mindre beløp. For større beløp setter du kortet inn i terminalen hvor du må taste inn PIN-koden. På den måten får du mer tid til å sjekke beløpet.

  4. Hold øye med kontoen din: Hold øye med kontoutskriftene dine regelmessig. På denne måten sikrer du at transaksjonene du har gjort stemmer overens med kjøpene dine.

  5. Vær forsiktig: Det er viktig at du er ekstra oppmerksom når du betaler i mindre kjente butikker eller markeder. Her er risikoen for svindel og svindel større.