Birgit Skarstein med trist beskjed

20/10/2023 13:00

Sofie

Nyheter
Foto: TV2/NTB
Foto: TV2/NTB
Hun er en av våre mest kjente sportsprofiler, nå deler hun triste nyheter.

Birgit Skarstein har gjennom årene blitt en av våre mest kjente sportsprofiler og TV-personligheter.

Skarstein ble kjent for nordmenn gjennom «Ingen grenser», der ekspedisjonsleder Lars Monsen ledet en gruppe mennesker med ulike fysiske funksjonshemninger på ulike ekspedisjoner i villmarken.

Og hun skrev også TV-historie da hun var den første som deltok i serien «Skal vi danse» i rullestol. I 2021 vant hun gull i roing ved Paralympics i Tokyo.

Neste sommer er det endelig duket for OL i Paris, og en av utfordrerne til trofeet er Skarstein. Men nå forteller hun triste nyheter til Se og Hør.

Skarstein kan røpe at hun har brukket beinet.

– Jeg hektet fast foten i noe under et bord, men så kjente jeg ikke at jeg hadde hektet den fast så jeg rykket den til meg. Da røk jeg et ben inni fotbladet, forklarer idrettsutøveren.

Trening må vente til beinet gror. Dette kan ta seks til åtte uker, sier Skarstein. Nå går hun glipp av oppkjøringen til OL i 2024.

34-åringen sier hun må finne andre måter å trene på i nær fremtid, men hun er fast bestemt på å holde seg positiv til OL. Men det er ingen tvil om at et brudd gjør vondt.

– Ja, det er ganske vondt. Men man må bare vente til det gror, det er sånn det er, sier hun.

Skarstein jobbet som frivillig på et barnehjem i Thailand, og på veien dit skadet hun beinet da hun hoppet i vannet. Det var en skade som krevde fire operasjoner før hun kom tilbake til Norge for gjennomføre flere.

Under en operasjon i Norge i september 2009 fikk hun epidural, men den forlot ikke kroppen som den skulle. Hun mistet gradvis følelsen i bena etter operasjonen og ble lam fra livet og ned tre dager etter operasjonen.

Hun var bare 20 år gammel da.