Ingebrigtsen-brødrene om Gjert: "Har brukt fysisk vold"

20/10/2023 08:57

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Nå er det sjokkerende nyheter om familiekonflikten.

Henrik, Filip og Jakob Ingebrgtsen åpner om familiekonflikt til VG.

Brødrene kommer med sterke anklager mot far Gjert Ingebrigtsen.

- Å skrive det vi skal skrive nå, gjør vondt, på mange måter. Det er vondt fordi det rammer en person som har betydd mye for oss og vår karriere. Det rammer personer vi står nær. Og det rammer personer som aldri har bedt om å bli trukket inn i en offentlig konflikt, skriver brødrene i VG.

I tillegg erklærer brødrene:

- Vi har vokst opp med en far som har vært svært aggressiv og kontrollerende, og som har brukt fysisk vold og trusler som en del av sin oppdragelse. Fremdeles kjenner vi på ubehag og frykt, som sitter i oss fra barndommen.

VG var først ute med å omtale saken.

Gjerts svar

Gjennom sin advokat John Christian Elden svarer Gjert Dagbladet i følgende uttalelse:

- De uttalelsene som de kommer med er grunnløse. Jeg har aldri utøvd vold mot mine barn.

Han innrømmer imidlertid at han har svakheter både i og utenfor friidretten.

Ifølge treneren er situasjonen også tragisk.

- Jeg er langt fra perfekt som far og ektemann, men jeg er ikke voldelig. Først og fremst er dette en tragisk situasjon for min familie - at vi har kommet dit at vi sprer uriktige beskyldninger mot hverandre i media. Det gjør meg dypt ulykkelig.

Friidrettsforbundet kommenterte også saken. I pressemeldingen skriver de følgende:

«Norges Friidrettsforbund har som intensjon å sørge for trygge omgivelser og et sunt prestasjonsmiljø for våre utøvere, trenere, ledere og personer i støtteapparat. På bakgrunn av Jakob, Filip og Henriks uttalelser i dag vil vi ta ansvar for å skjerpe dette arbeidet.»

Dagbladet var i kontakt med Håvard Tjørhom, toppidrettsansvarlig i Norges Friidrettsforbund. Han viser til samme pressemelding.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.