Brann på Elkjøp-lager forsinker vareleveranser

17/09/2024 22:59

Yvonne

Nyheter
Foto: Elkjøp
Foto: Elkjøp
En brannulykke på et Elkjøplager har skadet en stor mengde varer. Nå må kundene belage seg på forsinkelser.

Søndag formiddag var det tilløp til brann på distribusjonslageret til Elkjøp i Oslo.

"Heldigvis ble ingen personer skadet, men vann og sot har skadet en del produkter på lageret. Dette vil dessverre medføre noen forsinkelser", forteller Kristian Willanger, kommunikasjonssjef i Elkjøp, til TV 2.

Elkjøp er den største elektronikkforhandleren i Norden, med butikker i Norge, Sverige, Danmark og Finland, samt franchiseoperasjoner på Grønland, Island og Færøyene. I det norske markedet har Elkjøp en dominerende posisjon som en ledende leverandør av elektronikk, med et bredt spekter av produkter fra hvitevarer til forbrukerelektronikk. Selskapet er en del av Currys, et stort internasjonalt konsern innenfor elektronikk og mobiltelefoni, med tilstedeværelse i ni land og over 42 000 ansatte.

Elektroniske produkter ødelagt
Det er fortsatt usikkert hva som har forårsaket brannen i distribusjonslageret i helgen. Det som er klart, er at det for det meste har gått ut over elektroniske produkter som vaskemaskiner og kjøleskap.

Lageret er midlertidig satt ut av drift, og butikkjeden jobber på spreng med opprydningsarbeidet.

Vareleveranser blir forsinket
"Kunder som har bestilt varer fra dette lageret, vil bli kontaktet med ny tid for levering eller andre alternativ", opplyser kommunikasjonssjefen.

Kundene som er rammet, er dem som har bestilt varer via ekjop.no og fra butikker hvor varen er bestilt via sentrallageret i Sverige. Kundene befinner seg i region Stor-Oslo, og trafikken i resten av landet vil derfor gå som normalt.

"Dette er høyeste prioritet hos oss, så vi jobber på spreng med å danne oss en oversikt over omfanget", sier Willanger.