Den ukrainske 22 år gamle boksemesteren dør mens han forsvarer landet sitt fra Russland

30/03/2023 12:34

Sofie

Nyheter
Foto: Twitter/@Gerashchenko_en
Foto: Twitter/@Gerashchenko_en
En 22 år gammel ukrainsk boksemester har dødd i kamp mot Russlands invasjon av landet hans, har tjenestemenn kunngjort.

Maksym Galinichev var en europeisk ungdomsboksmester, vant gull ved EM i 2017 og tjente sølv ved ungdoms-OL 2018.

Da Ukraina ble invadert av russiske tropper i februar 2022, meldte han seg frivillig til å bli med i kampen og har siden blitt drept under Vladimir Putins invasjon. Det skriver Unilad.

Hans død ble kunngjort på Twitter av Anton Gerashchenko, rådgiver for den ukrainske ministeren for indre anliggender.

Etter kunngjøringen strømmet et stort antall hyllester inn for den unge bokseren, og hyller ham som en helt som ga livet sitt til forsvar for landet sitt.

Gerashchenko skrev:

"Maksym Galinichev, 22, europeisk ungdomsboksmester, døde mens han forsvarte Ukraina i Luhansk-regionen.

"Maksym vervet seg som frivillig og kom tilbake til frontlinjen to ganger etter å ha blitt såret og blitt frisk. Evig minne til Hero."

Han delte også et bilde av mesterbokseren i militærutstyr som ble tatt mens han kjempet mot den russiske invasjonen.

Folk svarte med å kalle boksemesteren en "modig forsvarer av et vakkert land", mens andre ga sin "dypetste kondolans til familien hans".

Den russiske invasjonen av Ukraina begynte 24. februar i fjor og har siden mislyktes i sine mål om å styrte Volodymyr Zelenskyys regjering eller sikre raske territorielle gevinster i østlige områder av Ukraina.

Invasjonen har i stedet satt seg fast ettersom flere nasjoner har forsynt ukrainske styrker med våpen og russerne har måttet trekke på langt mer ressurser enn de ville ha tenkt.

Den russiske lederen Putin har blitt utstedt med en arrestordre fra Den internasjonale straffedomstolen for å ha begått krigsforbrytelser i Ukraina på grunn av hans påståtte involvering i bortføring av barn.

Ordren ble utstedt tidligere denne måneden i forbindelse med påstander om at russiske tropper bortførte ukrainske barn fra okkupert territorium og sendte dem til Russland.

Millioner av ukrainske sivile har blitt fordrevet av den russiske invasjonen, og mange av dem har flyktet vestover for å søke tilflukt fra Putins tropper.

Innenfor de russiske grensene har en rekke høyprofilerte kritikere av Putin-regimet endt opp døde under mystiske omstendigheter, mens de til og med straffer mennesker for å ha drømmer som inkluderer den ukrainske presidenten Zelenskyy.

Det er også alvorlige bekymringer over sikkerheten til Ukrainas atomanlegg etter at de har blitt slagmarker og målrettet av beskytning.

Det internasjonale atomenergibyrået har bedt om tiltak for å forhindre en atomnød.