Denne 40 år gamle alenemoren til tre skal prøve å slå Putin i presidentvalget

23/11/2023 08:00

Sofie

Nyheter
Foto: Duntsova2024.ru
Foto: Duntsova2024.ru
En 40 år gammel alenemor har som mål å slå Putin i presidentvalget.

Yekaterina Duntsova, en 40 år gammel alenemor og journalist fra Tver-regionen, har annonsert at hun vil ta på seg Putin for å bli president i landet.

Den 40 år gamle moren har tatt dette skrittet ettersom president Vladimir Putin ennå ikke formelt har kunngjort at han stiller til gjenvalg neste år.

Duntsovas overraskende kunngjøring er et sjeldent syn i russisk politikk, da hun bringer en helt unik skikkelse til den politiske arenaen qua hennes titler som mor, journalist og lokalpolitisk skikkelse.

I følge The Moscow Times er Duntsovas beslutning om å stille til valg drevet av hennes kjærlighet til Russland og hennes ønske om å se det bli en velstående, demokratisk og fredelig stat.

"Hvorfor tok jeg denne avgjørelsen? Jeg elsker landet vårt. Jeg vil at Russland skal være en blomstrende demokratisk og fredelig stat. Men akkurat nå beveger landet vårt seg i en helt annen retning," sa Duntsova.

Kampanjen hennes er satt på bakgrunn av et Russland som har vært under Putins kontroll i over to tiår, en periode med betydelige politiske og sosiale endringer.

Foto: Duntsova2024.ru

Uten tidligere erfaring innen føderal politikk eller partitilknytning, er Duntsovas kandidatur ukonvensjonelt. Hun mener at hennes alder, kjønn og manglende erfaring i Kreml-politikk kan være hennes største styrker og skiller henne fra de typiske eldre, mannlige kandidatene.

Duntsovas engasjement for lokalpolitikk og forståelse for hverdagsproblemer gir gjenklang hos mange russere.

"Det er viktig for meg at jeg lever som folk flest i dette landet. Alle bekymringene deres, problemene deres er nære og kjære for meg," forklarte hun til The Moscow Times.

Duntsova står imidlertid overfor en utfordrende vei til avstemningen. Russisk valglov krever at hennes kandidatur støttes av en 500-sterk spesialinteressegruppe og innsamling av 300 000 unike velgerunderskrifter fra minst 40 regioner.

Til tross for disse hindringene forblir Duntsova optimistisk, og trekker støtte fra forskjellige byer, inkludert fødestedet hennes, Krasnoyarsk. Motet hennes til å utfordre Putins stilling til tross for risikoene forbundet med russisk politikk er et bevis på hennes engasjement for landet og dets fremtid.

"Jeg er ikke redd fordi - viktigst av alt - min familie og kjære støtter meg. De er klare, så jeg er klar også," bekreftet Duntsova.