Det er over: Rage Against the Machine går i oppløsning - for tredje gang

08/01/2024 12:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Den ikoniske rockegruppen Rage Against the Machine vil ikke spille sammen igjen, heter det i den offisielle uttalelsen.

Hvis du venter på at det populære rockebandet Rage Against the Machine snart skal dele noen nye konsertdatoer, må du vente lenge.

Bandets trommeslager Brad Wilk har informert bandets mange fans og tilhengere om at det er helt over, og at Rage Against the Machine ikke vil opptre i fremtiden.

"Jeg vil ikke holde deg eller meg selv tilbake lenger. Jeg vil at du skal vite at RATM ikke vil spille live eller stille inn igjen, skrev han i et innlegg delt på Instagram.

– Jeg synes synd på dere som hadde håpet at dette skulle skje. Jeg ønsker virkelig det.

Dette er tredje gang Rage Against the Machine, dannet i 1991, offisielt er oppløst.

Det skjedde for første gang i år 2000, hvoretter en rekke av gruppens medlemmer slo seg sammen med musikeren Chris Cornell for å danne bandet Audioslave.

I 2007 ble Rage Against the Machine satt sammen igjen for å headline den populære California-festivalen Coachella.

Etter en rekke turneer i de følgende årene, ble deres andre brudd annonsert i 2011 etter en konsert i Los Angeles.

Da vi kom til 2020, virket tredje gang å være et lykketreff. De la ut på «Public Service Announcement»-turneen, som koronapandemien dessverre satte en stopper for.

I 2022, da bandet forsøkte å endre konsertene, rev bandets vokalist, Zack de la Rocha, akillessenen, og satte dermed en stopper for fortsettelsen.

Gruppen ble gjenforent i 2007 for å headline Coachella og turnerte de følgende årene. Deres andre brudd ble kunngjort i 2011 etter deres siste show på LA Rising.

Deres tredje vekkelse skjedde i 2020 med kunngjøringen av Public Service Announcement-turneen, men pandemien førte til utsettelsen av denne.

Turneen ble gjenopptatt i 2022, men fikk problemer da Zack de la Rocha brakk akillessenen under turneens andre date, noe som resulterte i kansellering av påfølgende show.

Rage Against the Machine står blandt andet bag numre som "Killing in the Name", "Sleep Now in the Fire" og "Calm Like a Bomb".