Det tar bare noen få klikk: Slik bruker du Google Maps' skjulte superfunksjon

22/08/2024 11:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Det tar bare noen få klikk.

Teknologien er i stadig utvikling og livene våre blir mer og mer digitaliserte, muligheten til å dele og se hverandres lokasjoner har blitt en verdifull funksjon for mange.

Google Maps, en av de mest brukte navigasjonsappene, tilbyr nettopp dette alternativet.

Og det faller på et tørt sted for mennesker over hele verden. 

Men faktisk inneholder Google Maps mye mer enn det. Få utnytter appens fulle potensial.

Dette skriver det svenske mediet Nyheter24.se.

En av de mest undervurderte funksjonene til appen er muligheten til å lagre og organisere besøkte steder, og dette kan vise seg å være en ekte game changer.

Har du noen gang besøkt en restaurant du vil tilbake til, eller funnet et perfekt sted for soppjakt som du vil huske til neste år?

Å huske nøyaktig hvor disse stedene er kan være mer utfordrende enn du kanskje tror. Heldigvis tilbyr Google Maps en enkel løsning.

Appen lar deg lagre steder du har besøkt, slik at du alltid kan finne tilbake til dem.

Når et sted lagres i Google Maps, bevares all relevant informasjon, inkludert stedets navn og eksakte koordinater. Det er ganske enkelt å bruke: du trykker bare på posisjonen på kartet, velger "Lagre" og den lagres for fremtidig bruk.

Men det stopper ikke her.

En annen nyttig funksjon er muligheten til å organisere de lagrede stedene dine i forskjellige lister.

Du kan for eksempel lage en liste dedikert til favorittrestaurantene dine, noe som gjør det enkelt å finne dem igjen når du leter etter inspirasjon til din neste middag.

For å gjøre dette, trykk ganske enkelt på "Ny liste" etter å ha lagret en plassering, navngi listen og legg til en beskrivelse. Du kan til og med dele listene med venner ved å gjøre dem delbare og sende lenken til de du vil dele med.

I tillegg til å lagre og organisere steder, kan du også legge til notater til hver plassering. Det er spesielt nyttig hvis du vil huske spesifikke detaljer, som hva du bestilte på en bestemt restaurant eller hva som gjorde et bestemt sted spesielt.