Google vinker farvel til Chromecast: Dette blir etterfølgeren

02/08/2024 09:00

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Tiden for den populære Chromecasten kan nærme seg slutten.

Mange nordmenn har etter hvert fått installert en Chromecast i hjemmene sine, men chromecastens tid kan snart være forbi, selv om den så vidt har begynt.

Google er kjent for å innovere i teknologiverdenen og nå ser det ut til at de er klare til å lansere en ny streamingspiller som skal erstatte den populære Chromecasten.

Nylig lekke bilder gir oss en første titt på den nye enheten, som skiller seg betydelig fra forgjengeren.

De nye bildene, publisert av 9to5Google, viser en kompakt enhet med en skrå topp som ser mer ut som en tradisjonell set-top-boks enn den ovale formen vi kjenner fra Chromecast.

Designendringen kommer sammen med en navneendring; Google sier farvel til navnet Chromecast og introduserer den nye 'Google TV Streamer'.

Du kan se et bilde av den nederst i artikkelen.

Den originale Chromecasten, lansert i 2013, har vært en stor suksess for Google. Allerede i 2017 hadde de solgt over 55 millioner enheter. Den siste versjonen, Chromecast med Google TV, kom på markedet i USA i 2020 og ble utgitt i Danmark i 2022.

Men nå ser det ut til at Google er klar til å ta strømmeteknologien deres i en ny retning.

En annen interessant detalj fra lekkasjen er den nye fjernkontrollen. Den ligner den nåværende Chromecast-fjernkontrollen, men er litt lengre og har flere endringer.

For eksempel er volumvipperen flyttet fra siden til fronten, og både hjemknappen og stemmekontrollknappen er plassert annerledes.

Google TV Streamer forventes å bli offisielt avduket under et Google-arrangement 13. august, hvor vi også kan forvente kunngjøringer av de nye Pixel 9-telefonene og Pixel Watch 3-smartklokkene.

Det blir interessant å se hvordan Google TV Streamer vil bli mottatt og om den kan leve opp til suksessen Chromecast har hatt gjennom årene.