Direktesendt TV-sending avbrutt: Væpnet gruppe kaprer TV-stasjon under menneskejakt

13/01/2024 11:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Sent tirsdag kveld ble kringkasteren vunnet tilbake.

Tirsdag kveld dansk tid ble en TV-stasjon i Ecuador overkjørt av en håndfull kriminelle, alle bevæpnet med våpen.

Fra sofaen kunne seerne høre både skudd og rop fra TV-stasjonens ansatte, som skal ha blitt holdt som gisler.

Det skriver flere medier, deriblant Reuters.

Gruppen blåste inn mens det var erklært unntakstilstand i Ecuador, etter at narkobaronen Jose Adolfo Macia rømte fra et av landets fengsler.

«Politienheter i Quito og Guayaquil har mottatt rapporter om denne ulovlige handlingen og er allerede på åstedet,» sa ekvadoriansk politi i en kort uttalelse.

Minst sju politibetjenter ble bortført, mens eksplosjoner skjedde i provinsene Quito, Esmeraldas og Los Rios.

Ecuadors president Daniel Noboa kunngjorde natt til tirsdag at soldater vil bli utplassert på landets gater og fengsler i de første 60 dagene, som følge av Jose Adolfo Macias flukt.

Narkobaronen ble i 2011 dømt for organisert kriminalitet, narkotikahandel og drap. Han er dømt til til sammen 34 års fengsel.

Alle de væpnede mennene som brøt seg inn i studiobygningen til den ekvadorianske fjernsynskanalen TC har blitt arrestert.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.