Donald Trump funnet skyldig i alle anklager

31/05/2024 06:36

Emma

Nyheter
Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com
Den tidligere amerikanske presidenten var alt annet enn fornøyd med avgjørelsen.

I en skjellsettende avgjørelse har en jury i New York funnet tidligere president Donald Trump skyldig på alle de 34 tiltalepunktene for å ha forfalsket forretningsdokumenter i første grad.

Dommen ble kunngjort like etter klokken 17.00 (New York lokal tid), omtrent 40 minutter etter at juryen hadde kunngjort at de hadde kommet til enighet.

Anklagene, innmeldt av Manhattan distriktsadvokat Alvin Bragg, gjaldt påstander om at Trump forfalsket forretningsdokumenter for å skjule en betaling på $ 130 000 til Stormy Daniels, en voksen skuespillerinne, under presidentkampanjen i 2016.

Betalingen ble angivelig gjort for å hindre Daniels i å avsløre en påstått affære med Trump i 2006.

Saken mot Trump

Påtalemyndigheten påsto at Trump orkestrerte betalingen for å påvirke utfallet av presidentvalget i 2016 ved å holde Daniels taus. Saken hvilte på å bevise utover enhver rimelig tvil at Trump bevisst forfalsket dokumenter for å skjule transaksjonen. Aktoratets primære bevis inkluderte vitnesbyrd fra Michael Cohen, Trumps tidligere advokat, som hevdet at han foretok betalingen på Trumps ordre.

Cohen, ansett som aktoratets stjernevitne, vitnet om at han brukte en egenkapitallinje for å betale Daniels og ble refundert av Trump gjennom forskjellige forretningsenheter.

Cohen beskrev hvordan han skjulte betalingen for sin kone og offentligheten, og understreket at Trump instruerte ham om å «fikse det».

Trump kalder dommeren for korrupt

Kort tid etter dommen ga Donald Trump en kort uttalelse til de fremmøtte journalistene, der han blant annet sa:

«Dette var en skam og en partisk rettssak, korrupt dommer.»

«Den virkelige 'rettssaken' vil finne sted den 5. november, av folket.» Her sikter Trump til det amerikanske presidentvalget. Trump avsluttet med å anklage Biden for å stå bak.

Hva straffeutmålingen blir, er foreløpig ikke kjent.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.