Ekspert: Innbyggere i million by kan gå tom for vann om ikke lenge

01/03/2024 19:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er ikke gode nyheter for million byen.

En stor del av Mexico bys nesten 22 millioner innbyggere kan snart være uten vann, ifølge CNN.

Byen, som er en av verdens største, står overfor en vannkrise på grunn av problemer som spenner fra geografi, kaotisk byplanlegging og lekkende vanninfrastruktur, legger media til.

År med tørke og høye temperaturer har ikke gjort problemet mindre, og innbyggerne i deler av byen har allerede nylig gått lange perioder uten vann.

For tiden er nesten 90 prosent av Mexico City under tørke, melder CNN - og det ligger an til å bli verre.

Krisen har utløst debatt om byen vil nå en "dag null", der en del av byens vannforsyning vil levere på et så lavt nivå at mange innbyggere vil være helt uten vann.

En tjenestemann i landets nasjonale vannkommisjon har advart om at «dag null» kan treffe 26. juni hvis regnet ikke kommer snart, ifølge lokale medier.

Fabiola Sosa-Rodríguez, leder for økonomisk vekst og miljø ved Metropolitan Autonomous University i Mexico City, tror også dette vil skje hvis ingenting endres om byens nåværende vannforbruk.

– Noen vil fortsatt ha vann, sier hun til CNN.

"Men de fleste mennesker vil ikke."

Hun mener løsningen blant annet er bedre utnyttelse av avfall og regnvann.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.